Σουπιές πιλάφι με το μελάνι τους

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
,Ελλάδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το θέλουμε πιο σκούρο ή λιγότερο σκούρο ρίχνουμε το ανάλογο μελάνι. Αν οι σουπιές είναι κατεψυγμένες, διαλύουμε την επιθυμητή ποσότητα σε λίγο ζεστό νερό.  Αν δούμε ότι οι σουπιές πιούν το νερό τους όσο βράζουν τότε προσθέτουμε κι άλλο για να βράσει και το ρύζι.  Στα δύο ποτήρια ρύζι εγώ ρίχνω 7 ποτήρια νερό για να φτάσει και για το ρύζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό σουπιές
  2. 1 κρεμμύδι ξερό
  3. λίγο λάδι
  4. αλάτι
  5. πιπέρι
  6. 1 κύβο λαζανικών
  7. 2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις σουπιές και κρατάμε 3 σταγόνες από το μελάνι τους.  Τις κόβουμε σε κομμάτια.

  2. 2

    Τρίβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε με το νερό μέχρι να μαραθεί

  3. 3

    Προσθέτουμε τις σουπιές και το μελάνι και τις αφήνουμε να αχνιστούν λίγο με το κρεμμύδι/

  4. 4

    Έπειτα ρίχνουμε το λάδι, τον κύβο, νερό όσο να σκεπάσει τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν.

  5. 5

    Μόλις βράσουν προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε ώσπου να βράσει και αυτό.

Αντιδράσεις

Από

marymyt
marymyt @Mary_Savelou
στις
,Ελλάδα