Σουπιές πιλάφι με το μελάνι τους
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το θέλουμε πιο σκούρο ή λιγότερο σκούρο ρίχνουμε το ανάλογο μελάνι. Αν οι σουπιές είναι κατεψυγμένες, διαλύουμε την επιθυμητή ποσότητα σε λίγο ζεστό νερό. Αν δούμε ότι οι σουπιές πιούν το νερό τους όσο βράζουν τότε προσθέτουμε κι άλλο για να βράσει και το ρύζι. Στα δύο ποτήρια ρύζι εγώ ρίχνω 7 ποτήρια νερό για να φτάσει και για το ρύζι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις σουπιές και κρατάμε 3 σταγόνες από το μελάνι τους. Τις κόβουμε σε κομμάτια.
-
2
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε με το νερό μέχρι να μαραθεί
-
3
Προσθέτουμε τις σουπιές και το μελάνι και τις αφήνουμε να αχνιστούν λίγο με το κρεμμύδι/
-
4
Έπειτα ρίχνουμε το λάδι, τον κύβο, νερό όσο να σκεπάσει τις σουπιές, αλάτι και πιπέρι και τις αφήνουμε να βράσουν.
-
5
Μόλις βράσουν προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε ώσπου να βράσει και αυτό.
Σχόλια