κύρια φωτογραφία συνταγής Sour cream
Theogr
Theogr @Theogr
Κερατσίνι,

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή, όπως ξανάγραψα, μου την έστειλε ο κ. Μαμαλάκης. Την ανεβάζω επειδή γίνεται ταχτικά κουβέντα για την συγκεκριμένη σάλτσα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 φλ. γάλα παστεριωμένο
  2. 1/2 φλ. βούτυρο γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αναμιγνύετε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι που το τοποθετείτε πάνω σε χλιαρό νερό.

  2. 2

    Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 21°C και το αφήνετε για 12 με 24 ώρες ή μέχρι να γίνει όσο "sour" επιθυμείτε και να αποκτήσει τη σωστή υφή.

  3. 3

    Τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Mia
Mia @cook_8452611
Όταν λες το αφήνουμε...για 12-24 ώρες δεν φαντάζομαι να εννοείς ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία στους 21 βαθμούς όλες αυτές τις ώρες.Επίσης αν δεν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας,με ποιό άλλο τρόπο μπορούμε να υπολογίσουμε την επιθυμητή θερμοκρασία?

Από

Theogr
Theogr @Theogr
στις
Κερατσίνι,
Theogr κατά κόσμο Θοδωρής. Η ταυτότητα λέει 60 άλλα η καρδιά λιγότερα. Τα μισά χρόνια της ζωής μου και βάλε παντρεμένος. Η κόρη μου- Ειρήνη- και ο γιος- Μάριος, ο νέος chef της οικογένειας. Δραπετσωνίτης μένω στο Κερατσίνι. Πρώην κηπουρός νυν συνταξιούχος.
Δες περισσότερα