Sour creme... σπιτική και σωστή!
Πρόκειται για τη γνωστή sour creme που δυστυχώς δεν τη βρίσκει κανείς εύκολα στα ελληνικά super market! Εδώ σας παρουσιάζω τη συνταγή που κάνω εγώ και στην οποία έχω καταλήξει μετά από αρκετό ψάξιμο σε ξένα site!
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠΡΟΣΟΧΗΤο πόσες ώρες θα την αφήσετε εκτός ψυγείου (δηλαδή 12; 14; 18; κτλ) εξαρτάται από εσάς, γιατί θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι όταν η κρέμα μπει στο ψυγείο θα σφίξει ακόμα περισσότερο. Προσωπικά την έχω φτάσει να γίνει και σαν βούτυρο soft! Πάντως από τις 12 ώρες και μετά η ζύμωση είναι επαρκής, συνεπώς κατά τα γούστα σας την βάζετε στο ψυγείο ή την αφήνετε εκτός κι άλλο.Το buttermilk, που συναντάμε σε ξένες συνταγές, δεν σημαίνει βούτυρο γάλακτος, ούτε βουτυρόγαλα, αλλά ξινόγαλα! Αυτά τα τρία γαλακτοκομικά προϊόντα δεν ταυτίζοται! Συνεπώς, το προϊόν που θα μας δώσει μία διαδικασία θα είναι διαφορετικό για κάθε ένα από αυτά! Εμείς θέλουμε ξινόγαλα, γιαούρτι ή κεφίρ γιατί θέλουμε να γίνει ζύμωση με την κρέμα γάλακτος! Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε βούτυρο!
Υλικά
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος full σε λιπαρά (όχι light κτλ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Η διαδικασία είναι πολύ απλή, απλώς είναι λίγο χρονοβόρα! Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το ξινόγαλα, το γιαούρτι ή το κεφίρ.
-
2
Καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου για 12-18 ώρες να γίνει η ζύμωση.
-
3
Μετά από αυτό το διάστημα η κρέμα έχει σφίξει, οπότε την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 4-6 ώρες στο ψυγείο για να κρυώσει και να πάψει η διαδικασία της ζύμωσης.
Σχόλια (3)