Σουσαμοκούλουρα 2
Είναι πολύ νόστιμα, μαλακά, αφράτα και νηστίσιμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν. Το ψήσιμο είναι ανάλογα με τον φούρνο που έχει ο καθένας.Μην τα αφήσετε όμως πάρα πολύ γιατί μετά σκληραίνουν και θρυμματίζονται.
Υλικά
-
1 1/2 ποτήρι λάδι (ελαιόλαδο)
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-
1 κ.σ. κανελογαρύφαλλο
-
1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
-
1 σακουλάκι αμμωνία των 30γρ.
-
1/2 φλ.του καφέ κονιάκ
-
1/2 φλ. του καφέ ούζο
-
Ξύσμα πορτοκαλιού
-
1.200 γρ. αλεύρι μαλακό Αγ. Γεωργίου Νο2 (περίπου)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το λάδι, τη ζάχαρη, την αμμωνία, το κανελογαρύφαλλο, το κονιάκ, το ούζο, το ξύσμα πορτοκαλιού και την σόδα αφού πρώτα την έχω διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού.
-
2
Τα ανακατεύω καλά και στη συνέχεια ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη και να πλάθετε.
-
3
Πλάστε μικρά κουλουράκια σε διάφορα σχήματα.
-
4
Σε ένα πιάτο ρίχνω λίγο νερό, λίγη ζάχαρη και σουσάμι. Πριν τα βάλω στο ταψί τα βουτάω μέσα στο μίγμα για να κολλήσει το σουσάμι.
-
5
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στου 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρώμα.
Σχόλια (2)