Σουσαμοκούλουρα

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
,Ελλάδα

Τα κάνω χρόνια αυτά τα κουλουράκια και όποιος τα έχει δοκιμάσει έχει ξετρελαθεί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην τα κάνετε πολύ λεπτά γιατί θα ξεραθούν. Όταν είναι περίπου η ώρα να βγουν απ΄τον φούρνο και σας φαίνονται μαλακά μην ξεγελαστείτε γιατί μετά που θα κρυώσουν θα σκληρύνουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 ταψιά
  1. 3 φλ. τσαγιού σουσαμόλαδο
  2. 1,2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  3. 1 σφηνάκι τσίπουρο
  4. 1 φλ. τσαγιού φυσ. χυμό πορτοκάλι
  5. 2 κουτ. γλ. κανέλα
  6. 1 κοφτή κουτ. γλ. αμμωνία
  7. αλεύρι περίπου 1 κιλό (για όλες τις χρήσεις)
  8. σουσάμι για το τύλιγμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το τσίπουρο, την κανέλα και την αμμωνία και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Εγώ τ' ανακατεύω με το χέρι.

  2. 2

    Σιγά σιγά (όχι όλο μαζί) προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να ξεκολάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

  3. 3

    Πλάθουμε τα κουλουράκια μας στο σχήμα που μας αρέσει τα κυλάμε στο σουσάμι τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς (σε προθερμασμένο φούρνο) για περίπου μισή ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Ε τι να πω η βαθμολογια μου τα λεει ολα .
Στο τελος με αυτα τα ζυμαρια σου ,θα νομιζουν οτι με χρηματιζεις .

Από

ASTERI
ASTERI @cook_8449496
στις
,Ελλάδα