κύρια φωτογραφία συνταγής Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

100+ μάγειρες έχουν επισκεφτεί αυτή τη συνταγή
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
  2. 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  3. 1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  4. 250 γρ. σουσάμι
  5. 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
  6. 2 κουταλιές σούπας σουσάμι για το πασπάλισμα
  7. Για το σιρόπι
  8. 350 γρ. ζάχαρη
  9. 2 κλαδάκια φρέσκα φύλλα λουίζας
  10. 200 ml νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα φύλλα Βηρυτού το ένα πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε στη μέση. Από πάνω τους τοποθετούμε το ταψάκι, και χρησιμοποιώντας το σαν οδηγό, κόβουμε γύρω- γύρω το περίγραμμά του με ένα μαχαίρι σε στρογγυλούς δίσκους.

  2. 2

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160º C. Απλώνουμε το σουσάμι σε μια λαμαρίνα φούρνου και το ψήνουμε για 15 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί. Αφήνουμε να κρυώσει και το αλέθουμε μαζί με το γαρίφαλο και την κανέλα στο μπλέντερ.

  3. 3

    Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο. Βάζουμε μέσα τέσσερα φύλλα Βυρητού, το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντάς τα ένα–ένα με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το μίγμα σουσαμιού. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και πασπαλίζοντάς τα με λίγο από το μίγμα του σουσαμιού. Τα τέσσερα τελευταία φύλλα που θα βάλουμε, τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ολόκληρο σουσάμι.

  4. 4

    Χαράζουμε σε μικρούς ρόμβους. Ψήνουμε στους 150- 160º C για 30 – 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα φύλλα λουίζας σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε μια φορά στην αρχή και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα αραιό σιρόπι.

  6. 6

    Αφαιρούμε τα φύλλα λουίζας και με μια κουτάλα σιγά–σιγά περιχύνουμε τα σουσαμοπιτάκια όσο είναι ακόμα ζεστά με το ζεστό σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

elliannatounta
elliannatounta @cook_8526231
στις