Σουτζουκάκια με πουρέ...αλλιώς

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
*Μέλι*
*Μέλι* @cook_8498011
,Ελλάδα

Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για όσους αποφεύγουν την πατάτα και δεν τους αρέσει ιδιαίτερα το κύμινο.

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Όχι κρεμμύδι στον κιμά.2. Όχι αλεύρωμα στα σουτζουκάκια πριν το τηγάνισμα.3. Το πιο πιθανό είναι η κριθαροκουλούρα να μην έχει μαλακώσει με το κρασί, για αυτό να τη σπάσετε σε κομματάκια ή αφού πιει το κρασάκι της να την μουλιάσετε σε νερό και να τη στραγγίξετε καλά.4. Ο πουρές καρότου είναι γλυκός και ίσως στην αρχή σας ξενίσει...αλλά μετά τις πρώτες μπουκιές οι γεύσεις δένουν όμορφα μεταξύ τους.5. Η βασική συνταγή για τα σουτζουκάκια είναι από τον κ. Μαμαλάκη και η βασική συνταγή του πουρέ από site με διαιτητικές συνταγές, όλα αυτά με κάποιες μετατροπές στα δικά μου γούστα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. Για τα σουτζουκάκια
  2. 3 σκελίδες μέτριες σκόρδο
  3. 1 κ.γ. γεμάτη τριμμένο κύμινο
  4. αλάτι, πιπέρι
  5. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  6. Για τη σάλτσα
  7. 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  8. 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  9. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  10. 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
  11. πιπέρι
  12. μπαχάρι
  13. κύμινο (προαιρετικά)
  14. 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
  15. Για τον πουρέ
  16. 500 γρ. φρέσκα καρότα
  17. 1 1/2 φλ. γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά
  18. 1 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  19. 1 πρέζα κύμινο (προαιρετικά)
  20. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε την κριθαροκουλούρα στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά. Την αφήνετε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα.

  2. 2

    Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μπαχαρικά και την κονσέρβα με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Ύστερα γεμίζετε την κονσέρβα που μόλις χρησιμοποιήσατε 2-3 φορές με νερό και το προσθέτετε κι αυτό στη σάλτσα.

  3. 3

    Όσο βράζει η σάλτσα πλάθετε το κιμά σε μακρόστενα μπιφτεκάκια και τα βουτάτε στο κόκκινο κρασι. Στη συνέχεια τα τηγανίζετε μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα (για να μη μεταφερθεί περιττό τηγανιτό λάδι) στη σάλτσα που βράζει ήδη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.

  4. 4

    Πλένετε καθαρίζετε και βράζετε τα καρότα. Μετά τα χτυπάτε στο mixer παρέα με το γάλα μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Σε ένα μπολ βάζετε τον πουρέ, τον μαϊντανό και τα καρυκεύματα και ανακατεύετε να ενωθούν.

  5. 5

    Σερβίρετε ;-)

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

*Μέλι*
*Μέλι* @cook_8498011
στις
,Ελλάδα
Λατρεύω την καλή περιποίηση, το καλό φαγητό, τα καλά δώρα, τα καλά σπίτια, τα καλά αυτοκίνητα, τις καλές διακοπές, τις καλές βόλτες και γενικά την καλή ζωή!! Σημείωσητο καλό είναι κάτι μικρό, κάτι απλό που συνοδεύεται πάντα με ΕΝΑ χαμόγελο!...όταν συνοδεύεται με πολλά χαμόγελα, είναι ακόμα καλύτερο!!
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα