popi120120
popi120120 @cook_8483824
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε όλο το φαγητό σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σουρώνοντας τα υπολείμματα από τα τηγανισμένα σουτζουκάκια. Αν δε βιάζεστε αφήστε τα σουτζουκάκια 1-2 ώρες σκεπασμένα στο ψυγείο να "σφίξουν".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

48 Minutes
  1. Για τα σουτζουκάκια
  2. 1/2 κιλό κιμά
  3. 2-3 φέτες ψωμί (μόνο την ψίχα)
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 κ.γ. κύμινο (σκόνη)
  6. αλάτι, πιπέρι, λίγο ξύδι
  7. ελαιόλαδο
  8. 4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 συσκευασία (500 ml) ντομάτα στον τρίφτη
  9. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  10. 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
  11. 1 κ.γ. ζάχαρη
  12. αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  13. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  14. μαϊντανός για διακόσμηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε το ψωμί και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια λαδώνοντας που και που τα χέρια μας για να μην κολλάει ο κιμάς.

  2. 2

    Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

  3. 3

    Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

  4. 4

    Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κύμινο και τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει λιγάκι.

  5. 5

    Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει μια πηχτή σάλτσα.)

  6. 6

    Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι η πουρέ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Ονειρο ειναι αυτα τα σουτζουκακια αρεσουν πολυ στην οικογενεια μου

Από

popi120120
popi120120 @cook_8483824
στις
,