Σουτζουκάκια Πολίτικα...αλλιώς
Υλικά
-
1/2 κιλό μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
-
3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-
1 λιωμένο κρεμμύδι
-
1 αβγό
-
3 φρυγανιές τριμμένες
-
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
-
1-2 κουταλάκια κύμινο
-
1 μέτριο λουκάνικο χωριάτικο ή καυτερό ή Πολίτικο
-
αλάτι
-
Σάλτσα
-
2 κουταλιές πελτές
-
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
-
πάπρικα γλυκιά
-
αλάτι
-
κύμινο
-
μπαχάρι ή μπούκοβο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο αφαιρώντας μια λεπτή στρώση μεμβράνης και το περνάμε στο blwnder να γίνει σαν κιμάς.
-
2
Ζυμώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά κι αφήνουμε λίγο στο ψυγείο.
-
3
Πλάθουμε σουτζουκάκια και είτε τα τηγανίζουμε,είτε τα ψήνουμε στο φούρνο.
-
4
Βράζουμε με νερό τη σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
-
5
Ρίχνουμε μέσα τα σουτζούκια αφού τα έχουμε τηγανίσει ή ψήσει.
-
6
Τα βράζουμε όλα μαζί μισή ώρα,προσθέτωντας νερό αν χρειάζεται.
-
7
Σερβίρονται με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες ή ακόμη και με μακαρόνια!
Σχόλια (4)