Σουτζουκάκια ψητά σχάρας
Τα κλασσικά σουτζουκάκια σε μια πιο υγιεινή εκδοχή. Ψητά στα κάρβουνα και χωρίς την περιτή επιβάρυνση από τις σάλτσες.
Υλικά
-
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-
2 αυγά
-
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
-
2 κουταλάκια του γλυκου αλάτι
-
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
-
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
-
1/2 της κούπας γάλα
-
πιπέρι μαύρο κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ μαζί με τη φρυγανιά και το γάλα.
-
2
Μεσα στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε.
-
3
Προσθέτουμε στο μπώλ με τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
-
4
Πλάθουμε σε σχήμα σουτζουκιού.
-
5
Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να ελευθερωθουν τα αρώματα από τα μυρωδικά και να φουσκώσει η φρυγανιά.
-
6
Ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά φροντίζοντας να τα γυρίζουμε συχνά για να μην μας καούνε.
Σχόλια (5)