frau annita
frau annita @annitaoutdoor66
,ελλαδα

Τα κλασσικά σουτζουκάκια σε μια πιο υγιεινή εκδοχή. Ψητά στα κάρβουνα και χωρίς την περιτή επιβάρυνση από τις σάλτσες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  2. 2 κουταλάκια του γλυκου αλάτι
  3. 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
  4. 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  5. 1/2 της κούπας γάλα
  6. πιπέρι μαύρο κατά βούληση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ μαζί με τη φρυγανιά και το γάλα.

  2. 2

    Μεσα στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε.

  3. 3

    Προσθέτουμε στο μπώλ με τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.

  4. 4

    Πλάθουμε σε σχήμα σουτζουκιού.

  5. 5

    Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να ελευθερωθουν τα αρώματα από τα μυρωδικά και να φουσκώσει η φρυγανιά.

  6. 6

    Ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά φροντίζοντας να τα γυρίζουμε συχνά για να μην μας καούνε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

lenale
lenale @cook_8459878
Πεντανόστιμα!!!Αφαίρεσα τα αυγά και το δυόσμο και πρόσθεσα κύμινο. Τα έψησα στο γκριλ του φούρνου...

Από

frau annita
frau annita @annitaoutdoor66
στις
,ελλαδα
Η μαγειρικη με χαλαρωνει...μ αρεσουν οι παραδοσιακες ελληνικες συνταγες...αυτες που θρεψανε την Ελλαδα απο την εποχη ρου μεσοπολεμου εως τωρα..πολλες φορες μαγειρευω σε μεγαλα καζανια σε δασικα μερη..το χειμωνα βεβαια.. ταιζοντας ζωα και βιοπαλαιστες της φυσης..χωρις ακριβα πιατα και τραπεζομαντηλα...καποιες φορες κ με αυτοσχεδια μαχαιροπηρουνα
Δες περισσότερα