Σουτζουκάκια (Θρακιώτικα) ψητά
Λίγα μυστικά ακόμα
http//everythingcook.blogspot.gr/
Υλικά
-
1 κιλό κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο & αρνίσιο
-
3/4 φλιτζανιού φρυγανιά
-
1 φλιτζάνι του καφέ κρασί γλυκό
-
5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
-
2 κουταλιά της σούπας κύμινο σκόνη
-
3-4 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
-
1 πρέζα κανελλα & σουμάκ ( μπαχαρικό αραβικής προέλευσης)
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
-
αλάτι & φρεσκοκομμένο πιπέρι (όσο θέλετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ραντίζουμε τη φρυγανιά με το κρασί την βάζουμε μέσα στο κιμά.
-
2
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε το κιμά (όσο περισσότερο αναμιγνύουμε τόσο πιο αφράτος θα γίνει).
-
3
Αφήνουμε το κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα.
-
4
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψί από κάτω σε μέτρια θερμοκρασία απ όλες τις πλευρές για 1 ώρα τουλάχιστον.
-
5
Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε και σε ηλεκτρική ψησταριά σε περίπου ίδιο χρόνο.
-
6
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μπουκοβο, κρεμμύδι & ντομάτα. Buon appetito!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)
Ευχαριστούμε για την συνταγή!