κύρια φωτογραφία συνταγής Σουτζουκάκια (Θρακιώτικα) ψητά
nellos
nellos @cook_8496197
,

Λίγα μυστικά ακόμα

http//everythingcook.blogspot.gr/

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

37 Minutes
Για 4-6 άτομα
  1. 1 κιλό κιμά ανάμικτο μοσχαρίσιο & αρνίσιο
  2. 3/4 φλιτζανιού φρυγανιά
  3. 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί γλυκό
  4. 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  5. 1 κρεμμύδι τριμμένο
  6. 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  7. 2 κουταλιά της σούπας κύμινο σκόνη
  8. 1 αυγό (το κρόκο)
  9. 3-4 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
  10. 1 πρέζα κανελλα & σουμάκ ( μπαχαρικό αραβικής προέλευσης)
  11. 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  12. αλάτι & φρεσκοκομμένο πιπέρι (όσο θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ραντίζουμε τη φρυγανιά με το κρασί την βάζουμε μέσα στο κιμά.

  2. 2

    Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε το κιμά (όσο περισσότερο αναμιγνύουμε τόσο πιο αφράτος θα γίνει).

  3. 3

    Αφήνουμε το κιμά στο ψυγείο για μισή ώρα.

  4. 4

    Πλάθουμε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα και τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψί από κάτω σε μέτρια θερμοκρασία απ όλες τις πλευρές για 1 ώρα τουλάχιστον.

  5. 5

    Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε και σε ηλεκτρική ψησταριά σε περίπου ίδιο χρόνο.

  6. 6

    Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μπουκοβο, κρεμμύδι & ντομάτα. Buon appetito!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

tzoulitsa
tzoulitsa @tzoulitsa
Πεντανόστιμα,η μόνη μου ένσταση ο χρόνος ψησίματος.Τα έψησα σε ηλεκτρική ψηστιέρα και μου πήρε μόλις ένα τέταρτο
Ευχαριστούμε για την συνταγή!

Από

nellos
nellos @cook_8496197
στις
,