kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Είναι μια πολύ νόστιμη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την είχα δεί πριν από 2 περίπου χρόνια στην εκπομπή "Μαγειρεύω οικονομικά" με τον Βυσσαρίωνα Παρθένη.  Την παραθέτω με αρκετές τροποποιήσεις που της έκανα, έτσι ώστε να είναι κοντά στα προσωπικά μου γούστα.  Η αυθεντική συνταγή είναι εδώ.Ταιριάζει εξαιρετικά με ρύζι.  Αν θέλουμε να γίνει νηστίσιμη η συνταγούλα, τότε αφαιρούμε τα αυγά και προσθέτουμε 10 γρ. baking powder.  Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4 άτομα
  1. Για τα σουτζουκάκια
  2. 300 γρ. ρεβύθια
  3. 100 γρ. πλιγούρι
  4. 3 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 πρέζα κύμινο
  6. αλάτι
  7. δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
  8. 1-2 κ.σούπας αλεύρι
  9. Για την σάλτσα
  10. 2 σκελίδες σκόρδο
  11. ελαιόλαδο
  12. 1 κ.σούπας πελτέ
  13. 2 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη
  14. 1 φλ.τσ. pummaro
  15. 1/2 ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί (νάμμα)
  16. κύμινο
  17. αλάτι
  18. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουλιάζουμε από βραδίς τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με μια κουταλιά αλάτι.

  2. 2

    Την άλλη μέρα μουλιάζουμε σε νερό βρύσης το πληγούρι για καμία ώρα περίπου, ως να φουσκώσει.

  3. 3

    Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ρεβύθια και το πληγούρι και αλέθουμε στο μπλέντερ.  Δεν χρειάζεται να γίνει αλοιφή, είναι ωραίο να το νιώθουμε το ρεβύθι στο δόντι.

  4. 4

    Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλεύρι, αλάτι, κύμινο και δυόσμο και ζυμώνουμε.

  5. 5

    Σε μια κατσαρόλα στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.  Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μας και το σκόρδο τριμμένα στον τρίφτη.

  6. 6

    Προσθέτουμε και ψήνουμε για λίγο τον πελτέ, την τριμμένη ντομάτα και το πουμαρό, το γλυκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε, το κύμινο και την κανέλα και αφήνουμε να σιγοβράζει.

  7. 7

    Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρώς.

  8. 8

    Προσθέτουμε στην σάλτσα που βράζει και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα