Σπαγγέτι με λευκή κρασάτη σάλτσα και μανιτάρια
Πρόκειται για ένα εύκολο αλλα πεντανοστιμο πιάτο εμπνευσμένο απο την Ιταλική κουζίνα...
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια (spaghetti)
-
4 φέτες κομμένη παντσέτα ή μπέικον
-
1/5 κούπα κρασί λευκό (ξηρό κατα προτίμηση)
-
5 μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
-
1 κουτί κρέμα γάλακτος που δεν κόβει
-
3 σκελιδες σκόρδο
-
αλάτι / πιπέρι λευκό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε την παντσέτα και τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο που έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια.
-
2
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κρασί. Περιμένουμε σε χαμηλή φωτιά να ενωθούν οι γεύσεις και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Έπειτα το αλάτι και το πιπέρι.
-
3
Αφού έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα έχουμε στραγγίξει τα προσθέτουμε στη σάλτσα και τα ανακατεύουμε απαλά μέχρι σάλτσα και μακαρόνια να ομογενοποιηθούν.
-
4
Αφαιρούμε με προσοχή τα σόρδα. Σερβίρονται ζεστά.
Σχόλια (2)