Σπαγγέτι με μύδια
Μακαρονάδα με μύδια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την έχω δει και την έχω μάθει από μία φίλη μου Ιταλίδα,την Εliana, που ήξερε να φτιάχνει καταπληκτικά πράγματα από την Μαμά της και από τη Γιαγιά της. Ας είναι καλά εκεί που βρίσκεται, γιατι δεν βρίσκεται πια κοντά μας.
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια (από σκληρό σιτάρι Νο 5)
-
2 κιλά μύδια με το κέλυφος
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
1 κουταλάκι πάστα αντσούγιας
-
1 μικρή ώριμη ντοματούλα
-
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
πιπέρι φρεσκοτριμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μύδια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ν'αχνιστούν. Όταν αρχίσουν ν'ανοίγουν, τα καθαρίζουμε από τα κελύφη τους.
-
2
Μισοβράζουμε τα μακαρόνια με πολύ λίγο, έως καθόλου αλάτι, γιατι τα μύδια και το ζουμί τους είναι αλμυρά, και τα στραγγίζουμε.
-
3
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία φλυτζάνα λάδι σε μέτρια φωτιά.
-
4
Ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και την πάστα αντσούγιας, να αχνιστούν μέτρια.
-
5
Ρίχνουμε κομμένη στα 4 τη ντοματούλα.
-
6
Ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια με 2 φλυτζάνες ζουμί από τα αχνισμένα μύδια και το μαϊντανό.
-
7
Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα μακαρόνια (σε μέτρια φωτιά), μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί από τα μύδια και πρέπει να είναι al dente.
-
8
Στο τέλος ρίχνουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
9
Τα σερβίρουμε προ παντώς ζεστά κι αμέσως, γιατί αν μείνουν λασπώνουν.
Σχόλια (6)