Σπαγγέτι με ωμή ντομάτα και ελιές
Αποκλειστικά καλοκαιρινή μακαρονάδα, χρειάζεται ώριμες και αρωματικές ντομάτες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε στη σάλτσα να ρίξουμε μία κονσέρβα τόνο σε νερό στραγγισμένη. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6
-
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
-
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες, τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
-
3 κ.σ. ελιές σε φέτες, του εμπορίου
-
2 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
-
1 κουταλάκι ρίγανη
-
αλάτι
-
μαυροπίπερο φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
-
2
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις ελιές, το λάδι, τη ρίγανη και το αλάτι.
-
3
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, δεν τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι, αλλά τα παίρνουμε μέσα από την κατσαρόλα με την τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο μπολ. Με αυτόν τον τρόπο, η σάλτσα ζεσταίνεται από το ζουμί των μακαρονιών.
-
4
Μόλις βάλουμε όλα τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μαυροπίπερο.
Σχόλια (6)