ggr
ggr @george
Athens

 Σήμερα λέω να δούμε μαζί μία συνταγή πολύ-πολύ γρήγορη και ταυτόχρονα πολύ οικονομική. Με υλικά που εύκολα βρίσκεις στα ντουλάπια και στο ψυγείο ενός σπιτιού. Μία συσκευασία spaghetti, έναν τόνο σε κονσέρβα, λίγο μαϊντανό, ένα λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο, άντε και μία καυτερή πιπερίτσα. That’s all folks !!!

Λίγα μυστικά ακόμα

 Καπνιστό τόνο σε κονσέρβα βρίσκουμε εύκολα στο Lidl και είναι ιδιαίτερα νόστιμος (πολύ καλύτερος για κάποιες παρασκευές από τον απλό τόνο σε λάδι που μπορεί κανείς να βρει παντού).Ο συνδυασμός της καπνιστής γεύσης αυτού του τόνου, με την δροσερή και διαπεραστική γεύση του χυμού του λεμονιού, είναι πραγματικά πολύ ευχάριστος. Εάν θέλετε μία πιο έντονη, πιο “δυνατή” γεύση μπορείτε, αντί να ζεστάνετε τον τόνο και να φτιάξετε τη σαλτσούλα με ελαιόλαδο, να το κάνετε με το λάδι της κονσέρβας του τόνου. Ή και να συνδυάσετε και τα δύο. Το πιάτο θα έχει πιο έντονη τη γεύση του καπνιστού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4 άτομα
  1. 400 γρ spaghetti
  2. 240 γρ καπνιστό τόνο σε λάδι (κονσέρβα)
  3. χυμό από 1/2 λεμόνι
  4. 2-3 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  5. 1 καυτερή πιπερίτσα (ή ανάλογα με τις ...αντοχές σας)
  6. 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  7. αλάτι, ανάλογα με τις συνήθειές σας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βάζουμε να βράσουν τα spaghetti μας. Στον χρόνο που θα κάνουν τα spaghetti για να βράσουν (9 με 11 λεπτά, τα θέλουμε “al dente”, συνεπώς κανα δυό λεπτά λιγότερο βράσιμο απ’ ότι λέει η συσκευασία τους), εμείς θα ετοιμάσουμε τη σαλτσούλα τους.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο (δεν έχουμε ανάψει ακόμη το μάτι από κάτω) και προσθέτουμε τον χυμό από μισό (ή και ένα) λεμόνι.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε δύο τρία κοτσανάκια μαιντανό και μία καυτερή πιπερίτσα (φρέσκια ή αποξηραμένη, όπως αυτή της φωτογραφίας).

  4. 4

    Όταν τα spaghetti είναι σχεδόν έτοιμα, ανάβουμε την εστία κάτω από το τηγάνι, να ζεσταθεί το μείγμα του ελαιόλαδου με το λεμόνι. Δεν πρέπει να είναι δυνατή η φωτιά, μάλλον στο μέτριο βάλτε την, μην “αρπάξει” αμέσως ο τόνος. Προσθέτουμε τον καπνιστό τόνο, καλά στραγγισμένο από το λάδι της συσκευασίας του. Ανακατεύουμε (για να σπάσουν τα μεγαλύτερα κομμάτια του τόνου και να αρχίσει να δημιουργείται μία σαλτσούλα). Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

  5. 5

    Σουρώνουμε τα spaghetti, κρατώντας λίγο (μία κούπα) από το νερό του βρασμού. Η μεγάλη περιεκτικότητά του σε άμυλο, βοηθάει να αραιώσει η σαλτσούλα, δένοντάς την ταυτόχρονα. Αυτό να θυμάστε να το κάνετε ΠΑΝΤΑ, σε όλες τις συνταγές με pasta, κανείς δεν ξέρει πότε θα του χρειασθεί…

  6. 6

    Προσθέτουμε (το τηγάνι είναι έξω από την εστία, έτσι ;) τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την καυτερή πιπερίτσα (κρατούμε μία μικρή ποσότητα και από τα δύο για τη διακόσμηση των πιάτων).

  7. 7

    Επαναφέρουμε το τηγάνι στην αναμμένη εστία, ρίχνουμε τα spaghetti και τα σοτάρουμε για ένα λεπτό,

  8. 8

    Προσθέτοντας, εάν χρειασθεί (εάν κρίνουμε ότι πρέπει να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα) και λίγο από το νερό του βρασμού.

  9. 9

    Σερβίρουμε σε πιάτα,

  10. 10

    Διακοσμούμε με λίγο από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την καυτερή πιπερίτσα που έχουμε κρατήσει για αυτόν τον λόγο

  11. 11

    Και, τελευταίο, ξύνουμε από πάνω λίγο από τη φλούδα του λεμονιού.

  12. 12

    Το πιάτο μας είναι έτοιμο !!! Καλή σας όρεξη !!!