κύρια φωτογραφία συνταγής Spaghetti με παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας
Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
,

Μακαρόνια με αρωματική κόκκινη σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε να απολαύσετε ένα γευστικό, οικονομικό και κυρίως αυθεντικό ιταλικό πιάτο, αυτή η συνταγή για μακαρόνια (pasta στα ιταλικά) θα γίνει η αγαπημένη σας. Προσέξτε να μην ρίξετε πάνω από μισό φλιντζάνι του τσαγιού νερό μέσα στη σάλτσα ντομάτας και να την αφήσετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί τα νερά της. Επίσης μην "ξεβγάζετε" τα μακαρόνια με νερό, μην προσθέτετε έξτρα λιπαρά όταν σουρώνετε και προπάντων μην τα παραβράζετε. Στην Ιταλία τα τρώνε al dente γιατί ξέρουν ότι όσο περισσότερο βράζουμε τα μακαρόνια τόσο πιο δύσπεπτα γίνονται. Κι αυτό γιατί "σπάνε" οι δεσμοί των υδατανθράκων με αποτέλεσμα να μας κάθονται στο στομάχι!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
  1. 1 πακέτο spaghetti
  2. 3 σκελίδες σκόρδο
  3. 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  4. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  5. 5 φρέσκιες ντομάτες ή 3 κονσέρβες κονκασέ
  6. Παρμιτζιάνο ρετζιάνο ή πεκορίνο τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι μέχρις ότου γίνουν al dente.

  2. 2

    Στο μεταξύ βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σκόρδο.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας, αλάτι, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο νεράκι.

  4. 4

    Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια δυο βράσεις σε δυνατή φωτιά και αμέσως μετά τη χαμηλώνουμε στο μισό και αφήνουμε τη σάλτσα ντομάτας να μαγειρευτεί για τουλάχιστον 45 λεπτά, σε κατσαρόλα χωρίς καπάκι.

  5. 5

    Η σάλτσα ντομάτας θα είναι έτοιμη όταν δείτε ότι έχει μείνει μόνο η ντομάτα με το λαδάκι της.

  6. 6

    Για το σερβίρισμα, ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας μέσα στην κατσαρόλα με τα καυτά spaghetti και ανακατέψτε πολύ καλά.

  7. 7

    Προσθέστε παρμιτζιάνο ρετζιάνο στο πιάτο σας και απολαύστε την πιο εύκολη και γευστική pasta που υπάρχει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (38)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Να μην είναι το νεράκι από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια;και δεν ταιριάζει απόλυτα βασιλικός φρέσκος σε αυτή τη σάλτσα;

Από

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
στις
,
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιταλική κουζίνα είναι το φόρτε μου όπως θα διαπιστώσετε και από τις συνταγές μου.Είναι όμως και η αγαπημένη μου, αφού πολλά χρόνια παραμονής στη γειτονική χώρα με έκαναν να λατρέψω τις αυθεντικές γεύσεις τους, να μάθω να δημιουργώ original συνταγές απ' όλη τη χώρα και φυσικά να μαγειρεύω με φαντασία και μεράκι προσωπικά πιάτα εμπνευσμένα από τις μυρωδιές της μεσογειακής φύσης. Στην Ιταλία όμως έχουν και ένα μικρό μυστικό, που θα το μοιραστώ μαζί σας. Φυτεύουν σε μικρές γλαστρούλες, όλα τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν για να δώσουν μοναδικό άρωμα στις συνταγές τους. Θυμάρι, βασιλικός πλατύφυλλος, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, δεν λείπουν ποτέ από το παράθυρο της κουζίνας μου. Φυτέψτε τα κι εσείς και θα με θυμηθείτε...Το φαγητό σας θα σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο εάν το γαρνίρετε με ολόφρεσκα αρωματικά που θα κόψετε με τα χεράκια σας τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.
Δες περισσότερα