kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Σκορδάτα, εύγεστα και χορταστικά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πάρα πάρα πολύ νόστιμα!!! Και ως κυρίως γεύμα και ως συνοδευτικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
2 μερίδες
  1. 250 γρ. φρέσκα ασπρομανίταρα (champinion)
  2. 5 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  4. αλάτι
  5. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (ιδανικά αρωματισμένο με σκόρδο)
  6. spaghetti ή αχιβάδες ή ακόμη καλύτερα για αμαρτωλές γεύσεις Tortellini γεμιστά με τυρί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε με πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα (ανάλογα το μέγεθος, αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα).

  2. 2

    Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις 3 σκελίδες του σκόρδου, τις αλλες δυο τις κοπανάμε με την παλάμη μας να "σκάσουν".

  3. 3

    Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις "σκασμένες" σκελίδες του σκόρδου και σωτάρουμε ως να βγάλουν τα αρώματά τους.

  4. 4

    Προθέτουμε τα μανιτάρια και αλατίζουμε ελαφρά.

  5. 5

    Προθέτουμε και το ψιλικομμένο σκόρδο και σωτάρουμε.

  6. 6

    Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους προσθέτουμε θυμάρι και δύοσμο.

  7. 7

    Προθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρις ότου τα μανιτάρια μείνουν με το λάδι τους.

  8. 8

    Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε μια - δυο κουταλιές ωμό λάδι (εδώ θα θέλαμε ιδανικά να είναι αρωματισμένο με σκόρδο ή και τσίλι για πιο πικάντικο αποτέλεσμα).

  9. 9

    Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και μόλις τα στραγγίσουμε προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (34)

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα