Spaghetti με σκορδάτα ασπρομανίταρα
Σκορδάτα, εύγεστα και χορταστικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάρα πάρα πολύ νόστιμα!!! Και ως κυρίως γεύμα και ως συνοδευτικό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε με πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε στην μέση ή στα τέσσερα (ανάλογα το μέγεθος, αν είναι πολύ μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα).
-
2
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις 3 σκελίδες του σκόρδου, τις αλλες δυο τις κοπανάμε με την παλάμη μας να "σκάσουν".
-
3
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις "σκασμένες" σκελίδες του σκόρδου και σωτάρουμε ως να βγάλουν τα αρώματά τους.
-
4
Προθέτουμε τα μανιτάρια και αλατίζουμε ελαφρά.
-
5
Προθέτουμε και το ψιλικομμένο σκόρδο και σωτάρουμε.
-
6
Μόλις τα μανιτάρια αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους προσθέτουμε θυμάρι και δύοσμο.
-
7
Προθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρις ότου τα μανιτάρια μείνουν με το λάδι τους.
-
8
Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε μια - δυο κουταλιές ωμό λάδι (εδώ θα θέλαμε ιδανικά να είναι αρωματισμένο με σκόρδο ή και τσίλι για πιο πικάντικο αποτέλεσμα).
-
9
Βράζουμε τα μακαρόνια al dente και μόλις τα στραγγίσουμε προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Σχόλια (34)