Σπάλα χοιρινή ολόκληρη γάστρας
Μια σπάλα χοιρινή άκοβη-ολόκληρη σε μαντεμένια, ή άλλη βαριά, γάστρα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε πιο υγιεινό αποτέλεσμα λίγο πριν το τέλος μεταφέρουμε το κρέας, χωρίς τυχόν υγρά του, σε άλλο σκεύος και ρίχνουμε μέσα χτυπημένο λαδολέμονο, για σάλτσα και ψήνουμε για λίγο ακόμα...
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
-
2
Τρίβουμε τη σπάλα με μια λεμονόκουπα.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε και ρίγανη.
-
4
Μπήχνουμε στη σάρκα μερικές σκελίδες σκόρδου.
-
5
Κοκκινίζουμε, σ΄ένα ταψί με σχάρα, πολύ καλά στο γκριλ τη σπάλα, απ΄όλες τις πλευρές της.
-
6
Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε στους 220-230ο, χωρίς γύρισμα, για δύο ώρες, ή και περισσότερο, ανάλογα με τα κιλά...
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια