κύρια φωτογραφία συνταγής Σπάλα χοιρινή ολόκληρη γάστρας

Σπάλα χοιρινή ολόκληρη γάστρας

11 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
spiros12
spiros12 @cook_8490366
Galatás, Aitolia Kai Akarnania, Greece,

Μια σπάλα χοιρινή άκοβη-ολόκληρη σε μαντεμένια, ή άλλη βαριά, γάστρα

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε πιο υγιεινό αποτέλεσμα λίγο πριν το τέλος μεταφέρουμε το κρέας, χωρίς τυχόν υγρά του, σε άλλο σκεύος και ρίχνουμε μέσα χτυπημένο λαδολέμονο, για σάλτσα και ψήνουμε για λίγο ακόμα...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 σπάλα χοιρινή ολόκληρη
  2. αλατοπίπερο
  3. ρίγανη
  4. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο.

  2. 2

    Τρίβουμε τη σπάλα με μια λεμονόκουπα.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε και ρίγανη.

  4. 4

    Μπήχνουμε στη σάρκα μερικές σκελίδες σκόρδου.

  5. 5

    Κοκκινίζουμε, σ΄ένα ταψί με σχάρα, πολύ καλά στο γκριλ τη σπάλα, απ΄όλες τις πλευρές της.

  6. 6

    Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε στους 220-230ο, χωρίς γύρισμα, για δύο ώρες, ή και περισσότερο, ανάλογα με τα κιλά...

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

spiros12
spiros12 @cook_8490366
στις
Galatás, Aitolia Kai Akarnania, Greece,