Σπανάκι σουφλέ με μπεσαμέλ
Υπέροχο σουφλεδάκι για να απολαμβάνουμε το σπανάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιώ φρέσκο σπανάκι όταν είναι η εποχή του, αλλά και κατεψυγμένο όταν δεν υπάρχει. Οι συγκεκριμένες ποσότητες των υλικών είναι για ένα μεσαίου μεγέθους ορθογώνιο pyrex. Μην βάλετε πολύ αλάτι, γιατί η παρμεζάνα είναι ήδη αλμυρή. Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το φρέσκο σπανάκι και το κόβουμε (το στάδιο αυτό παραλείπεται αν βάλουμε κατεψυγμένο).
-
2
Το ζεματάμε σε κατσαρόλα με καυτό νερό και το σουρώνουμε καλά σε σουρωτήρι, ζουλώντας το με τα χέρια μας για να φύγουν όλα τα νερά (το στάδιο αυτό παραλείπεται αν βάλουμε κατεψυγμένο σπανάκι).
-
3
Ζεσταίνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το σπανάκι για λίγα λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
-
4
Βάζουμε το σπανάκι σε pyrex και το απλώνουμε.
-
5
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα τυριά μας στο σπανάκι.
-
6
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλλιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
-
7
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με αυγογδάρτη, μέχρι να γίνει ένα χρυσό μείγμα που κάνει μπουρμπουλήθρες. Προσοχή!! Δεν πρέπει να γίνει καφέ.
-
8
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας καλά με τον αβγοδάρτη για να μην σβολιάσει η σάλτσα μας.
-
9
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε.
-
10
Στο τέλος, ρίχνουμε στην μπεσαμέλ τα υπόλοιπα τυριά.
-
11
Ρίχνουμε τα 2/3 της μπεσαμέλ στο σπανάκι και με ένα κουτάλι τα αναμιγνύουμε καλά.
-
12
Σκεπάζουμε το σπανάκι με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει το σουφλέ και να κάνει κρούστα.
Σχόλια (35)