Σπανακοκιμαδοτυρόπιτα
Ένα εμφανίσιμο ρολό για τον μπουφέ σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να το σκεπάσουμε για να μην καεί.
Υλικά
-
1/2 κιλό μαγειρεμένο κιμά (όπως των μακαρονιών)
-
3 αυγά
-
1/2-1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
-
1/2 κιλό μυζήθρα
-
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
-
1 κιλό σπανάκι
-
1 κρεμμύδι
-
λάδι
-
αλατοπίπερο
-
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
-
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
-
έξτρα φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο γάλακτος για το άλειμμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνουμε τον κιμά και αφού κρυώσει τον βάζουμε χωρίς ζουμιά σ'ένα μπωλ με 1 αυγό και το τριμμένο τυρί.
-
2
Στη μυζήθρα προσθέτουμε 1 αυγό και το αλεύρι.
-
3
Το σπανάκι το ψήνουμε με το κρεμμύδι,λίγο λάδι,αλατοπίπερο και αφού ψηθεί το στραγγίζουμε καλά και ύστερα προσθέτουμε 1 αυγό ολόκληρο και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.
-
4
Λαδώνουμε 2 φύλλα και στην άκρη του δεύτερου φύλλου βάζουμε τον κιμά.
-
5
Γυρίζουμε δύο στροφές το φύλλο και ύστερα βάζουμε το σπανάκι.
-
6
Γυρίζουμε ξανά δύο στροφές το φύλλο και μετά βάζουμε τη μυζήθρα.
-
7
Στο τέλος όλο το ρολό το τοποθετούμε σ'ένα τρίτο φύλλο ή 2 φύλλα λαδωμένα που τυλίγουμε εκ νέου όλο το ρολό.
-
8
Το περιχύνουμε με βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
-
9
Το ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς επί μία ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια