κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανακοκιμαδοτυρόπιτα

Σπανακοκιμαδοτυρόπιτα

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
elenixania
elenixania @Eleni
Χανιά

Ένα εμφανίσιμο ρολό για τον μπουφέ σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος να το σκεπάσουμε για να μην καεί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 κιλό μαγειρεμένο κιμά (όπως των μακαρονιών)
  2. 1/2-1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
  3. 1/2 κιλό μυζήθρα
  4. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  5. 1 κιλό σπανάκι
  6. λάδι
  7. αλατοπίπερο
  8. 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο
  9. έξτρα φρέσκο βούτυρο ή βούτυρο γάλακτος για το άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψήνουμε τον κιμά και αφού κρυώσει τον βάζουμε χωρίς ζουμιά σ'ένα μπωλ με 1 αυγό και το τριμμένο τυρί.

  2. 2

    Στη μυζήθρα προσθέτουμε 1 αυγό και το αλεύρι.

  3. 3

    Το σπανάκι το ψήνουμε με το κρεμμύδι,λίγο λάδι,αλατοπίπερο και αφού ψηθεί το στραγγίζουμε καλά και ύστερα προσθέτουμε 1 αυγό ολόκληρο και 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο.

  4. 4

    Λαδώνουμε 2 φύλλα και στην άκρη του δεύτερου φύλλου βάζουμε τον κιμά.

  5. 5

    Γυρίζουμε δύο στροφές το φύλλο και ύστερα βάζουμε το σπανάκι.

  6. 6

    Γυρίζουμε ξανά δύο στροφές το φύλλο και μετά βάζουμε τη μυζήθρα.

  7. 7

    Στο τέλος όλο το ρολό το τοποθετούμε σ'ένα τρίτο φύλλο ή 2 φύλλα λαδωμένα που τυλίγουμε εκ νέου όλο το ρολό.

  8. 8

    Το περιχύνουμε με βούτυρο γάλακτος ή φρέσκο βούτυρο λιωμένο.

  9. 9

    Το ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς επί μία ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

elenixania
στις
Χανιά