Σπανακόπιτα εύκολη και πεντανόστιμη
Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο και μυρωδικά να γλείφεις τα δάχτυλά σου!!!
Υλικά
-
2 φύλλα για πίτες
-
1 κιλό σπανάκι
-
1 ματσάκι μυρωδικά
-
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
-
φέτα τυρί
-
λίγη κεφαλογραβιέρα
-
1 αυγό
-
αλάτι, πιπέρι
-
προαιρετικά λίγο σουσάμι
-
λάδι για το ταψάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το σπανάκι με τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μια κατσαρόλα μέχρι να ''μαραθούν''.
-
2
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
3
Κόβουμε σε κυβάκια τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα και τα ρίχνουμε στο σπανάκι.
-
4
Χτυπάμε ένα αυγό με αλάτι και πιπέρι και το ρίχνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Στρώνουμε το μείγμα πάνω στο πρώτο φύλλο στο ταψί και έπειτα σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
-
6
Χαράζουμε την πίτα και ρίχνουμε λίγο σουσάμι αν θέλουμε.
-
7
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στη μια ώρα μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
-
8
Καλή όρεξη!!!!
Σχόλια (2)