Σπανακόπιτα light
Πεντανόστιμη σπανακόπιτα με λίγα λιπαρά
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φυλάξετε τις σπανακόπιτες στην κατάψυξη για πολύ καιρο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γέμιση για ολόκληρη σπανακόπιτα βάζοντας 4-5 φύλλα κάτω κι άλλα τόσα πάνω από τη γέμιση. Είναι πολύ light γιατί έχει ελάχιστο λάδι και πολλά μυρωδικα! Είναι της γιαγιάς μου από Κρήτη...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια και το ζεσταίνουμε με λίγο νερό μέχρι να μαραζώσει.
-
2
Κόβουμε τα αρωματικά σε ροδέλες, εκτός από το δυόσμο, και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν κι αυτα.
-
3
Αφήνουμε το σπανάκι και τα αρωματικά να κρυώσουν και τα στραγγίζουμε.
-
4
Ανακατεύουμε με φέτα, ψιλοκομμένο δυόσμο,λάδι αρκετό αλάτι και πιπέρι.
-
5
Διπλώνουμε στα 2 το φύλλο κρούστας απο την μακριά του πλευρά και βάζουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς μια πολύ γεμάτη κουταλιά γέμιση, την οποία ομοιόμορφα απλώνουμε.
-
6
Τυλίγουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μπαστούνι και μετά στρίβουμε το μπαστούνι.
-
7
Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι το σπανακοστριφτάρι και ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια (6)