κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανακόπιτα light
missnaive
missnaive @cook_8456960

Πεντανόστιμη σπανακόπιτα με λίγα λιπαρά

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να φυλάξετε τις σπανακόπιτες στην κατάψυξη για πολύ καιρο. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γέμιση για ολόκληρη σπανακόπιτα βάζοντας 4-5 φύλλα κάτω κι άλλα τόσα πάνω από τη γέμιση. Είναι πολύ light γιατί έχει ελάχιστο λάδι και πολλά μυρωδικα! Είναι της γιαγιάς μου από Κρήτη...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

55 Minutes
11 ατομικές σπανακόπιτες
  1. 1 κιλό σπανάκι
  2. 1 ματσάκι άνιθος
  3. 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
  4. 1 ματσάκι μαιντανός
  5. 6-7 φύλλα δυόσμου
  6. 200 γρ φέτα (ή κατά προτίμηση)
  7. 11 φύλλα κρούστας
  8. 1 ποτηράκι του καφέ λάδι
  9. αλάτι
  10. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια και το ζεσταίνουμε με λίγο νερό μέχρι να μαραζώσει.

  2. 2

    Κόβουμε τα αρωματικά σε ροδέλες, εκτός από το δυόσμο, και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν κι αυτα.

  3. 3

    Αφήνουμε το σπανάκι και τα αρωματικά να κρυώσουν και τα στραγγίζουμε.

  4. 4

    Ανακατεύουμε με φέτα, ψιλοκομμένο δυόσμο,λάδι αρκετό αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Διπλώνουμε στα 2 το φύλλο κρούστας απο την μακριά του πλευρά και βάζουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς μια πολύ γεμάτη κουταλιά γέμιση, την οποία ομοιόμορφα απλώνουμε.

  6. 6

    Τυλίγουμε έτσι ώστε να δημιουργηθεί μπαστούνι και μετά στρίβουμε το μπαστούνι.

  7. 7

    Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι το σπανακοστριφτάρι και ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

golfo
golfo @cook_8452627
μια χαρα πιτουλα ειναι,ετσι μας αρεσει και εμας λεπτουλα light!εγω προσθεσα μονο 1 αυγο μεσα.\nευχαριστω

Από

missnaive
missnaive @cook_8456960
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα