Σπανακόπιτα νηστίσιμη με χωριάτικο φύλλο
Εύκολη νηστίσιμη σπανακόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο!
https://www.youtube.com/watch?v=iKtzs2PAqy0
Υλικά
-
φύλλο Για το
-
φύλλο Για το
-
600 gr. αλεύρι
-
300 gr. νερό
-
ελαιόλαδο
-
λίγο ξύδι
-
αλάτι
-
Για τη γέμιση
-
1 κιλό σπανάκι
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
αλάτι αρκετό
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι, ενσωματώνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.Μετά από 15 λεπτά στύβουμε πολύ πολύ καλάΕπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μας σε 1 μπωλ.Εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά σιγά,
-
2
Ζυμώνοντας, ώστε το ζυμάρι μας να μην είναι πολύ στεγνό.
-
3
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη και ανοίγουμε 5 λεπτά φύλλα
-
4
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα 2 φύλλα, λαδώνοντας το κάθε 1 ξεχωριστά
-
5
Στη συνέχεια στρώνουμε τη μία στρώση γέμισης
-
6
Βάζουμε το επόμενο φύλλο λαδώνοντας
-
7
Επειτα στρώνουμε τη δεύτερη στρώση γέμισης
-
8
Διπλώνουμε τις άκρες
-
9
Και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα μας,χαράζουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στην τελευταία θέση χαμηλά μέχρι να πάρει καλό χρώμα
-
10
Και έτοιμη!
Σχόλια