kamelia8
kamelia8 @kamelia8
,

Η κλασική συνταγή της σπανακόπιτας χωρίς τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τις δικές μας προτιμήσεις, το αλάτι που χρειάζεται είναι περίπου ενάμιση κουταλάκι του γλυκού.Η πίτα γίνεται ωραιότατη και με σφολιάτα. Πολλοί βάζουν και πράσο, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι το σπανάκι μόνο του είναι πιο νόστιμο.Αντί για ψιλό σιμιγδάλι μπορείτε να βάλετε ίση ποσότητα ρύζι.Η συνταγή είναι συνδυασμός διάφορων συνταγών που βρήκα από δω κι από κει και τη φτιάχνω πάντα με επιτυχία.Ευχαριστούμε τη FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

49 Minutes
1 ταψί κουζίνας
  1. 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
  2. 1 κιλό σπανάκι
  3. 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  5. 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  6. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  7. 2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ελαιόλαδο (για τη γέμιση και για το λάδωμα των φύλλων)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, στύβουμε και κόβουμε το σπανάκι.

  2. 2

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπανάκι, τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και ανακατεύουμε συνεχώς, να "βραχεί" καλά και να μαραθεί το σπανάκι.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Αποσύρουμε απ' τη φωτιά.

  4. 4

    Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου, λαδώνοντάς τα ένα-ένα.Βάζουμε τη γέμιση.

  5. 5

    Συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που επίσης λαδώνουμε. Λαδώνουμε και το τελευταίο φύλλο.

  6. 6

    Χαράζουμε την πίτα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα το φύλλο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

mmepvss
mmepvss @cook_8519684
Πολύ νόστιμη πίτα! Μας άρεσε πολύ! Ευχαριστούμε!

Από

kamelia8
kamelia8 @kamelia8
στις
,
Με λένε Μαρία. Η μαγειρική μ' αρέσει, γιατί χαίρομαι να ευχαριστώ τα αγαπημένα μου πρόσωπα.
Δες περισσότερα