κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανακόπιτα ρολό
ritsajohn
ritsajohn @cook_8458637

Σπανακόπιτα ρολό με τυριά και πάριζα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να στρώσετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί για να μην αρπάξει η πίτα. Γίνεται μια εντυπωσιακή και νόστιμη πίτα με χρώμα που μπορεί να στολίσει ένα μπουφέ και να ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 μεγάλα ρολά
  1. 1 1/2 κιλό σπανάκι
  2. 1 ματσάκι άνιθο
  3. 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  4. 20 φέτες πάριζα
  5. 1/4 κασέρι τριμμένο
  6. 1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένο
  7. 18 φύλλα χοντρά για πίτες
  8. λάδι για άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το σπανάκι, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

  2. 2

    Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

  3. 3

    Στρώνουμε σε μια επιφάνεια 3 φύλλα λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά.

  4. 4

    Απλώνουμε πάνω στα φύλλα τα ζεματισμένα λαχανικά.

  5. 5

    Βάζουμε άλλα 3 φύλλα αλείφοντάς το καθένα με λάδι και απλώνουμε με τη σειρά τις φέτες πάριζα να καλύψουν όλη την επιφάνεια.

  6. 6

    Στρώνουμε άλλα 3 φύλλα αλείφοντας ξανά με λάδι και απλώνουμε πάνω τα τυριά που έχουμε ήδη ανακατέψει.

  7. 7

    Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και βάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.

  8. 8

    Αλείφουμε το ρολό με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (μέχρι να ροδίσει).

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411
Τα υλικά που δίνεις απο οτι καταλαβαίνω είναι για 2 ρολά ή κάνω λάθος;

Από

ritsajohn
ritsajohn @cook_8458637
στις