Σπανακόπιτα ρολό
Σπανακόπιτα ρολό με τυριά και πάριζα
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να στρώσετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί για να μην αρπάξει η πίτα. Γίνεται μια εντυπωσιακή και νόστιμη πίτα με χρώμα που μπορεί να στολίσει ένα μπουφέ και να ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
-
1 1/2 κιλό σπανάκι
-
1 ματσάκι άνιθο
-
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
-
20 φέτες πάριζα
-
1/4 κεφαλοτύρι
-
1/4 κασέρι τριμμένο
-
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένο
-
18 φύλλα χοντρά για πίτες
-
λάδι για άλειμμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το σπανάκι, τον άνιθο και τα κρεμμυδάκια και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
-
2
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
-
3
Στρώνουμε σε μια επιφάνεια 3 φύλλα λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
-
4
Απλώνουμε πάνω στα φύλλα τα ζεματισμένα λαχανικά.
-
5
Βάζουμε άλλα 3 φύλλα αλείφοντάς το καθένα με λάδι και απλώνουμε με τη σειρά τις φέτες πάριζα να καλύψουν όλη την επιφάνεια.
-
6
Στρώνουμε άλλα 3 φύλλα αλείφοντας ξανά με λάδι και απλώνουμε πάνω τα τυριά που έχουμε ήδη ανακατέψει.
-
7
Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και βάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
-
8
Αλείφουμε το ρολό με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (μέχρι να ροδίσει).
Σχόλια (3)