Μαριάννα Ν
Μαριάννα Ν @cook_8449362
,Ελλάδα

Νοστιμότατη, καταπληκτική, ανεπανάληπτη σπανακοχορτόπιτα-όπως την λέεω εγώ- της γιαγιάς. Τρώγεται για μέρες!Αν μείνει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρίν βάλουμε το ταψί μας στο φούρνο ραντίζουμε την πίτα μας με λίγο νεράκι. Θα κάνει τραγανό το φύλλο! Πριν ρίξουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα το σφίγγουμε με τα χέρια μας για να φύγει το περιττό νερό. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4 άτομα
  1. Γέμιση
  2. 3 χούφτες σπανάκι
  3. 6 κλωναράκια άνηθο, μαϊντανό και φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 1 πράσο (μόνο το άσπρο)
  5. Αλάτι & Πιπέρι
  6. 300 γρ. φέτα
  7. 300 γρ. μυζήθρα
  8. 1 1/2 κ. σούπας τραχανά ή ρύζι γλασέ
  9. Λίγο ελαιόλαδο
  10. Φύλλο []
  11. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  12. 3/4 ποτηράκι του κρασιού κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)
  13. 3/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  14. λίγο αλάτι
  15. χλυαρό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη γέμιση, βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το πράσο.

  2. 2

    Μόλις πιούν το νερό προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο, και το κομμένο σπανάκι.

  3. 3

    Αφού στεγνώσουν τα χόρτα στην κατσαρόλα ρίχνω το λάδι.

  4. 4

    Τα ανακατεύω αρκετά και αφήνω σε σιγανή φωτιά.

  5. 5

    Παράλληλα θρυμματίζω με τα χέρια την μυζήθρα και την φέτα.

  6. 6

    Όταν πιεί και το λάδι (αν δώ ότι είναι έτοιμα τα χόρτα αλλά έχει λίγο λαδάκι απλά το χύνω στον νεροχύτη) τα αποσύρω από την φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως αλλά όχι στο ψυγείο.

  7. 7

    Μέχρι να κρυώσουν φτιάχνω το φύλλο.

  8. 8

    Μέσα σε μια λεκανίτσα βάζω 3-4 χούφτες αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και λίγο χλυαρό νερό.

  9. 9

    Προσθέτω αλεύρι και νερό αν χρειαστεί.

  10. 10

    Χωρίζω την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγω τα φύλλα.

  11. 11

    Τοποθετω το ένα σε λαδωμένο ταψάκι.

  12. 12

    Όταν κρυώσει και η γέμιση μας προσθέτω τα αυγά και ανακατεύω.

  13. 13

    Έπειτα την τοποθετώ στο ταψάκι.

  14. 14

    Μετά το άλλο φύλλο το βάζω από πάνω από την γέμιση.

  15. 15

    Το φύλλο της κάτω γέμισης που προεξέχει το τυλίγω ώστε να ενωθεί με το πάνω φύλλο.

  16. 16

    Ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

Μαριάννα Ν
Μαριάννα Ν @cook_8449362
ξεχασα να προσθεσω πως στο βημα 1 για το φυλλο, προσθετουμε και το ΚΡΑΣΙ που αναγραφεται στα συστατικα!\r\nSorry!

Από

Μαριάννα Ν
Μαριάννα Ν @cook_8449362
στις
,Ελλάδα