Σπανακόπιτα Χωριάτικη
Η σπανακόπιτα όπως την φτιάχνει η μαμά μου με φύλλο ανοιγμένο εκείνη την στιγμή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό σε αυτή την πίτα είναι το ρύζι και το φύλλο στην μέση. Τραβάνε τα υγρά και έτσι η πίτα τρώγετε με το χεράκι μας άνετα. Εάν είστε φαν των πιο δυνατών γεύσεων μπορείτε να προσθέσετε μάραθο, καυκαλίθρες κι ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα φτιάχνουμε την ζύμη για το φύλλο.
-
2
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα 3/4 του αλευριού με το αλάτι το λάδι και το ξύδι.
-
3
Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολάει η ζύμη από τα χέρια.
-
4
Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες και τις φυλλάμε στη λεκάνη πασπαλισμένες με λίγο αλεύρι.
-
5
Βάζουμε το σπανάκι σε λεκάνη και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον άνηθο (εννοείτε ψιλοκομμένο), την φέτα τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι.
-
6
"Τρίβουμε" με τα χέρια μας όλα τα υλικά ώστε να κάτσει το σπανάκι.
-
7
Ξαναγυρίζουμε στα φύλλα μας ανοίγοντας ένα ένα τα φύλλα με την βοήθεια του υπόλοιπου αλευριού και ενός πλάστη.
-
8
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο προσέχοντας να εξέχει από το ταψί ώστε να διπλωθεί στο τέλος.
-
9
Απλώνουμε από πάνω την μισή από την γέμιση μας και ξανά φύλλο.
-
10
Απλώνουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τέλος το τελευταίο φύλλο.
-
11
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε σε κομμάτια.
-
12
Λαδώνουμε από πάνω την πίτα μας και την ψήνουμε για 1 ωρίτσα περίπου στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (72)