Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
derbaso
derbaso @cook_8453948
,greece

Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη σπανακόπιτα για νέες νοικοκυρές που δεν ξέρουν να ανοίγουν φύλλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για το λάδωμα του ταψιού βάζω μια γεμάτη κουταλιά Φυτίνη λιωμένη και γίνεται η πίτα πιο τραγανή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
  1. 1/2 κιλό τυρί
  2. 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  3. αλάτι
  4. 4 φλ.τσ. αλεύρι μπλε
  5. 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  6. νεράκι όσο σηκώσει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.

  2. 2

    Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) τη φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι.

  3. 3

    Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι τσαγ.)

  4. 4

    Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.

  5. 5

    Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Από

derbaso
derbaso @cook_8453948
στις
,greece