κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανακοπιτάκια σπιτικά
efouliw
efouliw @cook_8451057

Είναι ενα ορεκτικο, πολυ ελαφρύ και θρεπτικό και πιστέψτε με, πολύ πολύ νόστιμο...

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Αν δεν έχετε χρόνο να κάνετε ζύμη μόνοι σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλλο κρούστας. Απλά τοποθετείστε τα φύλλα στο τραπέζι, το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντάς τα και κόψτε με τον ίδιο τρόπο και ενώστε τις άκρες χρησιμοποιόντας λίγο νερό. 2. Αντί για παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας αλλά εγώ θα σας πρότεινα ένα τυρί με λίγο έντονη γεύση,όπως παρμεζάνα η γραβιέρα. 3. Εμένα μου περίσσεψε λίγη ζύμη και έκανα λουκανικοπιτάκια με λουκάνικο φρανκφούρτης που είχα στο ψυγείο μου και το αποτέλεσμα ήταν πολυ καλο! Απλά κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες και το λουκάνικο σε 5 περίπου κομμάτια και φροντέιστε να μην περισσεύει πολύ η ζύμη απο το κάθε κομμάτι. Απλά τυλίξτε το μια φορά (όχι παραπάνω γιατί ίσως να μην ψηθεί η ζύμη) και τηγανήστε. Καλή επιτυχία!!  και να θυμάστεΌποιος τρώει καλά, ζει καλά!!! Περιμένω σχόλια και προτάσεις.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
20-25 σπανακοπιτάκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 2 ποτήρια αλεύρι για όλα
  3. 3/4 ποτ. νερό χλιαρό(περίπου, ανάλογα με το αλεύρι)
  4. 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  5. 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
  6. Για τη γέμιση
  7. 1 κιλό σπανάκι (πλυμμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε φυλλαράκια)
  8. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  9. 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  10. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  11. 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  12. ελαιόλαδο
  13. μοσχοκάρυδο
  14. πιπέρι, αλάτι
  15. 3/4 φλυτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  16. Τέλος θα χρειαστείτε ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια λεκάνη προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατέψτε. Κάντε μια λακουβίτσα στη μεση και προσθεστε σταδιακά το χλιαρό νερό (ίσως να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το αλέυρι). Ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Αν σας ''πέσει'' λίγο παραπάνω νερό απλά προσθέστε όσο ακόμα αλεύρι χρειαστεί. Σκεπάστε με μια νωπή πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου.

  2. 2

    Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε όσο ελαιόλαδο χρειαστεί να καλύψει τον πάτο και σε μέτρια φωτιά σωτάρετε το κρεμμυδάκι, το κολοκύθι και το σκόρδο, προσέχοντας να μην καει το σκόρδο γιατί πικρίζει.

  3. 3

    Μετά απο 10 λεπτά περίπου, προσθέστε την τριμμένη ντομάτα και λίγο αλάτι. Αφήνετε να πάρει μια βράση και έπειτα προσθέτετε και το σπανάκι και ανακατέυετε συνεχώς μεχρι να ζεματιστεί όλο και να μειωθεί ο όγκος του και έπειτα σκεπάζετε και το αφήνετε να μαγειρευτεί (μέχρι να είναι μαλακό), ανακατέυοντας κατά διαστήματα.

  4. 4

    Όταν είναι έτοιμο,τρίβετε λίγο μοσχοκάρυδο και προσθέτετε και το πιπέρι. Δοκιμάστε αν χρειάζεται και αλάτι! Το κατεβάζεται από τη φωτιά και το βάζετε σε σουρρωτήρι να χάσει τα υγρά του.

  5. 5

    Έπειτα προσθέτετε την παρμεζάνα, ανακατεύετε και η γέμισή σας είναι έτοιμη!

  6. 6

    Τώρα, αν δε διαθέτετε πλάστρη για να ανοίξετε το φύλλο, μπορέιτε να χρησιμοποιήσετε ένα γυάλινο μπουκάλι κρασιού αφού το έχετε πλύνει και σκουπίσει! Κάνετε τη ζύμη σας μια μικρή μπάλα, ρίξτε στο τραπέζι αλέυρι με το χέρι σας ωστέ να μην κολλήσει όταν θα την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο. Αλευρώστε και τη ζύμη σας ωστε να μην κολλήσει στον πλάστρη.

  7. 7

    Ανοίξτε σε λεπτό φύλλο και κόψτε τη σε κύκλους μικρής διαμέτρου (με ένα πιατάκι του καφέ ας πούμε το οποίο θα τοποθετείτε πάνω στη ζύμη και θα την κόβετε περιμετρικά αυτού).

  8. 8

    Βάλτε λίγη γέμιση σε κάθε κύκλο και κλέιστε το καλά με τα δάχτυλά σας ωστέ να δημιουργηθούν ημικυκλικά σπανακοπιτάκια.

  9. 9

    Αφού τελειώσετε με όλη τη γέμιση, βάζετε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο (περίπου ένα ποτήρι) το αφήνετε να κάψει και σε δυνατή φωτιά τηγανίζετε τα σπανακοπιτάκια μέχρι να ροδίσουν, γυρνώντας τα και απο τις δύο πλευρές (Άλλωστε η γέμιση είναι ψημένη).

  10. 10

    Βάζετε σε απορροφητικό χαρτι και απολαμβάνετε κρύα ή ζεστά τα χειροποίητα σπανακοπιτάκια σας!

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

MARA!
MARA! @MARA_cooking
Πολυ νοστιμα!!!!Εγιναν αναρπαστα!!!Μπραβο!!

Από

efouliw
efouliw @cook_8451057
στις