κύρια φωτογραφία συνταγής Σπανακόρυζο 2
feggaraki
feggaraki @feggaraki
Αθήνα,

Εύκολο, γρήγορο, με μεγάλη διατροφική αξία, υγιεινό, αλλά και νόστιμο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά το σερβίρισμα, όποιος θέλει, μπορεί να προσθέσει και λίγο λεμόνι. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

31 Minutes
  1. 1 κιλά φρέσκο σπανάκι
  2. 1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα ή Arborio για ριζότο
  3. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  4. 1 φλυτζάνι λάδι
  5. 1 ματσάκι άνηθο
  6. 1 μικρό κρεμμύδι
  7. 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  8. 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  9. αλάτι
  10. πιπέρι
  11. λεμόνι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζω το σπανάκι και το ζεματάω σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.

  3. 3

    Προσθέτουμε τον μαιντανό, τον άνηθο (ψιλοκομμένα), το σπανάκι, τα σωτάρουμε λίγο

  4. 4

    Και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.

  5. 5

    Όταν το φαγητό πάρει μια βράση, προσθέτουμε και το ρύζι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (94)

dcroula
dcroula @Roula1505
Το λευκό κρασί αφήνει ένα λεπτό άρωμα στο φαγητό.Καλή παραλλαγή.

Από

feggaraki
feggaraki @feggaraki
στις
Αθήνα,