Σπανακόρυζο 2
Εύκολο, γρήγορο, με μεγάλη διατροφική αξία, υγιεινό, αλλά και νόστιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κατά το σερβίρισμα, όποιος θέλει, μπορεί να προσθέσει και λίγο λεμόνι. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλά φρέσκο σπανάκι
-
1/2 φλυτζάνι ρύζι καρολίνα ή Arborio για ριζότο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1 φλυτζάνι λάδι
-
1 ματσάκι άνηθο
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 φλυτζάνι λευκό κρασί
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λεμόνι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω το σπανάκι και το ζεματάω σε νερό που βράζει για 1-2 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
-
2
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
-
3
Προσθέτουμε τον μαιντανό, τον άνηθο (ψιλοκομμένα), το σπανάκι, τα σωτάρουμε λίγο
-
4
Και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
-
5
Όταν το φαγητό πάρει μια βράση, προσθέτουμε και το ρύζι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
Σχόλια (94)