Σπανακόρυζο
Λίγα μυστικά ακόμα:
Το κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγώσει και δε ρίχνουμε πολύ νερό όπως κάνουμε στο φρέσκο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι.
-
2
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο.
-
3
Παράλληλα, σε βραστό αλατισμένο νερό, ζεματίζουμε το σπανάκι για 1'-2', το σουρώνουμε και το αχνίζουμε για 1' με το κρεμμύδι.
-
4
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, 2 ½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού.
-
5
Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου.
-
6
Όταν γίνει, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
-
7
Το κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγώσει και δε ρίχνουμε πολύ νερό, όπως κάνουμε στο φρέσκο.
Σχόλια (2)