syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
Thessaloniki, Greece

Λίγα μυστικά ακόμα:
Το κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγώσει και δε ρίχνουμε πολύ νερό όπως κάνουμε στο φρέσκο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό σπανάκι φρέσκο πλυμμένο και καθαρισμένο (εναλλακτικά κατεψυγμένο)*
  2. 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  5. 2-3 κλωνάρια άνηθος
  6. 2-3 κλωνάρια μαϊντανος
  7. Χυμός από 1 λεμόνι
  8. Αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι.

  2. 2

    Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο.

  3. 3

    Παράλληλα, σε βραστό αλατισμένο νερό, ζεματίζουμε το σπανάκι για 1'-2', το σουρώνουμε και το αχνίζουμε για 1' με το κρεμμύδι.

  4. 4

    Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, 2 ½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού.

  5. 5

    Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου.

  6. 6

    Όταν γίνει, περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Το κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγώσει και δε ρίχνουμε πολύ νερό, όπως κάνουμε στο φρέσκο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

despinal
despinal @despinal
Το κάνω πολύ συχνά έτσι το σπανακόρυζο, όταν δεν έχω φρέσκα κρεμμύδια και γίνεται πολύ νόστιμο!

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα