Σπανακόρυζο με σταμναγκάθι και μανιτάρια
Πολυβιταμινούχο σπανακόρυζο με μανιτάρια-πράσα και αν θέλουμε προσθέτουμε και ελάχιστες ελιές!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το λεμόνι το έριξα πριν σβήσω τη φωτιά και άφησα όλα μαζί για 10' να σιγοβράσουν!! Το αποτέλεσμα πολύ γευστικό!!!!
Υλικά
-
500 γρ. σπανάκι
-
100 γρ. σταμναγκάθι
-
ρύζι, μερικές κουταλιές είναι αρκετές[3-4]
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
-
1-2 πράσα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
-
μερικά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-
χυμό λεμονιού
-
1 ποτ.κρασιού λάδι
-
πράσινες ελιές
-
αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει όπως μπαχάρι,καρφάκια γαρύφαλλο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το σταμναγκάθι και τα ξεπλένουμε καλά σε μπόλικο νερό.
-
2
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που σχεδόν να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
-
3
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αν θέλουμε τα πράσα ή φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας.
-
4
Τα αφήνουμε να βράσουν 10' περίπου και προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις βράσει το ρύζι σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού!
Σχόλια
=)