Σπανακοτυρόπιτα αφράτη με σόδα
Εκτός από την αφράτη τυρόπιτα και σπανακοτυρόπιτα!! Γίνεται πολύ αφράτη και πολύ νόστιμη, τα μυρωδικά της δίνουν τέλεια γεύση!!
Υλικά
-
Υλικά για το μεγάλο ταψί της κουζίνας μας
-
1/2 κιλό φύλλο για πίτες
-
1 1/2 κ. σπανάκι
-
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
-
1 ματσάκι άνηθο
-
1 ματσάκι καυκαλήθρες ή μυρώνια
-
300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα δάχτυλά μας
-
αλατοπίπερο
-
1 κρασοπότηρο λάδι για τα φύλλα και το ταψί + λίγο για το σοτάρισμα
-
Για το τέλος
-
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
-
1 φλ. γάλα
-
1 φλ. σόδα αναψυκτικό
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι αφήνουμε να στραγγίξει και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά τα ψιλοκόβουμε.
-
2
Σοτάρουμε στο λάδι το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ρίχνουμε τον άνηθο και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί.
-
3
Λαδώνουμε το ταψί μας καλά και στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, ρίχνουμε την μισή γέμιση, απάνω την φέτα.
-
4
Πάνω από τη γέμιση στρώνουμε 2 φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση με το τυρί φέτα, τελειώνουμε με 3 φύλλα καλά λαδωμένα.
-
5
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και την σόδα χτυπάμε καλά όλα μαζί.
-
6
Χαράζουμε την πίτα μας και ρίχνουμε το υγρό μείγμα αυγών-σόδας, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 45 λεπτά περίπου.
Σχόλια (4)