elli elli
elli elli @cook_8498747
,ΕΛΛΑΔΑ

Μια υπέροχη πιτούλα που θα λατρέψετε μικρή και μεγάλη... Δοκιμάστε την και θα με θυμηθήτε...

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν την βγάζω από τον φούρνο,την αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και μετά την σκεπάζω με μια πετσέτα και από πάνω βάζω και μια σακούλα...Aυτό το κάνω για να μαλακώσει η πίτα μου γιατί δεν μας αρέσει και πολύ τραγανή...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  2. 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  3. 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  4. 2 πράσα ψιλοκομμένα
  5. 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (εγώ βάζω μαϊντανό γιατί δεν μου αρέσει ο άνηθος)
  6. 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  7. 4 κ.σ ελαιόλαδο
  8. 300-500 γρ τύρι φέτα σε κομματάκια
  9. 100 γρ κατίκι Δομοκού
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. φύλλα ελαιόλαδο για τα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθή τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

  2. 2

    Αποσύρουμε από την φωτιά και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη λεκάνη.

  3. 3

    Προσθέτουμε τον άνηθο, τα αυγά, τα τυριά, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

  5. 5

    Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 φύλλα από κάτω, μετά βάζουμε λίγο από την γέμιση, ξανά ένα φύλλο, λίγο γέμιση και συνεχίζουμε έτσι ώσπου να τελειώσει η γέμιση. Κρατάμε 2 φύλλα για να την σκεπάσουμε.

  6. 6

    Αφού τελειώσουμε την χαράζουμε και την ραντίζουμε με λίγο νεράκι και την ψήνουμε για 45-50 λεπτά ώσπου να ροδίσει η πίτα μας. Καλή επυτυχία...

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

sugarchef
sugarchef @cook_8497183
Μου τρεχουν τα σαλια....θελω να τη φτιαξω αμεσα κ απο τα υλικα πιστευω πως θα γινει τελεια....μιαμμμμμ μιααααααμμμμμ

Από

elli elli
elli elli @cook_8498747
στις
,ΕΛΛΑΔΑ