Σπανακοτυροπιτάκια νόστιμα
Ευκολα, νοστιμα και αφρατα σπανακοτυροπιτακια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ζυμη δεν χρειαζεται αλατι γιατι η γεμιση μας ειναι αλμυρη. Αυτη η συνταγη μου βγαζει 3 ταψια. Ενοειται πως μπορουμε να κανουμε και τυροπιτακια με την ζυμη αυτη.
Υλικά
-
Για την ζυμη
-
1,5 κιλο Μαλακο Αλευρι περιπου
-
500 γραμμαρια Γιαουρτι
-
250 γραμμαρια Βιταμ
-
2 Αυγα
-
1 φακελάκι μπεικιν
-
1 Βανιλια
-
ελάχιστο αλάτι
-
Για την Γεμιση
-
1 κιλο σπανακι
-
1 μεγαλο κρεμμυδι
-
1 Αυγο
-
400 γραμμαρια τυρι αλμυρο
-
Πιπερι μαυρο και κοκκινο
-
0.5 κουταλακι αλατι
-
Για την επικαλυψη
-
3 κροκους αυγου
-
Σουσαμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε σε μια λεκάνη 700γραμ. αλέυρι. Ριχνουμε μέσα τα υλικά μας και καθώς ζυμώνουμε προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλέυρι.
-
2
Φτιάχνουμε μια έυπλαστη ζύμη δίχως να κολάει στα χέρια μας.
-
3
Για την γεμιση, τσιγαριζουμε με καλο λαδι το κρεμυδι και το σπανακι.
-
4
Αποσυρουμε το τηγανι απο την φωτια, ριχνουμε το τυρι μας, ενα αυγο και το αλατοπιπερο.
-
5
Ανοιγουμε την ζυμη και κανουμε σχεδιο με το κουπ-πατ. Αν δεν εχουμε, τοτε χρησιμοποιουμε ενα φλυντζανι του καφε.
-
6
Βαζουμε την γεμιση μας και κλεινουμε τις ακρες με ενα μικρο πηρουνακι, αν δεν εχουμε το κουπ-πατ. Το πηρουνακι θα ηταν καλο να το ειχαμε σε ενα ποτηρι με νερο για να κολησουν πιο γρηγορα οι ακρες μας.
-
7
Αλειφουμε με κροκο και ριχνουμε σουσαμι.
-
8
Ψηνουμε στον αερα στους 170 μεχρι να ροδισουν.
Σχόλια (27)