Σπαραγγόσουπα βελουτέ 2

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια καλή ιδέα για κατι ελαφρύ, αλλα με λίγο μακρια παρασκευή.

Σπαραγγόσουπα βελουτέ 2
photo: common

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας χοντρό σιμιγδάλι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2-3 στήμονες κρόκου (σαφράν)
  • λίγη κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  •  πιπέρι αλεσμένο
  • κόλιαντρο σε σκόνη
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

1 στάδιο

  1. Κόβουμε το τελείωμα από τα σπαράγγια.
  2. Τα καθαρά σπαράγγια τα ξεφλουδίζουμε με το ξυστράκι που καθαρίζουμε τις πατάτες ή τα αγγούρια  και κρατάμε αυτό που βγάλαμε.

2 στάδιο 

  1. Σε δύο κατσαρολάκια βράζουμε με λίγο νερό τα εξωτερικά από τα σπαράγγια στο ένα ( αυτό για να πάρουμε το ζουμάκι που έχει την γεύση από τα σπαράγγια).
  2. Και τα σπαράγγια στο άλλο αφού τα έχουμε κόψει στις κορφές, (δηλ στο δεύτερο κατσαρολάκι βάζουμε κοτσάνια και κορφές) μαζί με τον κύβο και τον κρόκο.
  3. Αφού μαγειρευτούν τα σπαράγγια σουρώνουμε το ζουμί από τα φλούδια (πρώτο κατσαρολάκι) και το προσθέτουμε στο δεύτερο κατσαρολάκι.
  4. Κρατάμε σε ένα πιάτο χώρια τις κορφές των σπαραγγιών  και αλέθουμε με το μούλτι τα κοτσάνια με το ζουμί.

3 στάδιο 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι καβουρντίζουμε με το βούτυρο το σιμιγδάλι καλά.
  2. Προσθέτουμε την αλεσμένη σούπα.
  3. Προσθέτουμε νερό για να αραιώσει όσο θέλουμε και την μαγειρεύουμε μέχρι να είναι και το σιμιγδάλι μαγειρεμένο.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαντρο και τις κορφές από τα σπαράγγια που είχαμε κρατήσει στην άκρη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι και παραβλέψουμε την κρέμα η σούπα μας είναι νηστίσιμη.

Το σχόλιο του/της διαιτολόγου

Οι σούπες προσφέρουν παρατεταμένο κορεσμό με λίγες θερμίδες. Περιορίστε τα ζωικά λιπαρά χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος με 3 ή 15% λιπαρά

Σχετικές συνταγές

Σπαράγγια με μπέικον Σπαράγγια με μπέικον
       
       
(1)
Σπαραγγόσουπα βελουτέ Σπαραγγόσουπα βελουτέ
       
       
(5)

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από common, 29-5-17  
    Ωραία η σπαραγγόσουπα. Εγώ κάνω την εξής παραλλαγή: χρησιμοποιώ μόνο το ζουμάκι από τα (άσπρα) σπαράγγια, και με αυτό φτιάχνω τη σούπα. Δηλαδή κρατάω το νερό που βράσαν τα σπαράγγια, το ξαναβράζω με ζωμό ή κύβο λαχανικών, προσθέτω αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και τον χυμό μισού λεμονιού, και αυτό ρίχνω στο καβουρντισμένο με βούτυρο αλεύρι. Έπειτα ανακατεύω έναν κρόκο αυγού με μισή κρέμα γάλακτος, και τα ρίχνω στο μίγμα της σούπας. Προσθέτω μοσχοκάρυδο. Έτοιμη.

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από common, 29-5-17  
    Ωραία η σπαραγγόσουπα. Εγώ κάνω την εξής παραλλαγή: χρησιμοποιώ μόνο το ζουμάκι από τα (άσπρα) σπαράγγια, και με αυτό φτιάχνω τη σούπα. Δηλαδή κρατάω το νερό που βράσαν τα σπαράγγια, το ξαναβράζω με ζωμό ή κύβο λαχανικών, προσθέτω αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και τον χυμό μισού λεμονιού, και αυτό ρίχνω στο καβουρντισμένο με βούτυρο αλεύρι. Έπειτα ανακατεύω έναν κρόκο αυγού με μισή κρέμα γάλακτος, και τα ρίχνω στο μίγμα της σούπας. Προσθέτω μοσχοκάρυδο. Έτοιμη.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες τις...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...