κύρια φωτογραφία συνταγής Σπαραγγόσουπα βελουτέ 2
love to cook
love to cook @cook_8455618
santorini,

Μια καλή ιδέα για κατι ελαφρύ, αλλα με λίγο μακρια παρασκευή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι και παραβλέψουμε την κρέμα η σούπα μας είναι νηστίσιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα
  2. 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  3. 3 κουταλιές της σούπας χοντρό σιμιγδάλι
  4. 1 κύβο λαχανικών
  5. 2-3 στήμονες κρόκου (σαφράν)
  6. Αλάτι
  7.  πιπέρι αλεσμένο
  8. κόλιαντρο σε σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το τελείωμα από τα σπαράγγια.

  2. 2

    Τα καθαρά σπαράγγια τα ξεφλουδίζουμε με το ξυστράκι που καθαρίζουμε τις πατάτες ή τα αγγούρια  και κρατάμε αυτό που βγάλαμε.

  3. 3

    Σε δύο κατσαρολάκια βράζουμε με λίγο νερό τα εξωτερικά από τα σπαράγγια στο ένα (αυτό για να πάρουμε το ζουμάκι που έχει την γεύση από τα σπαράγγια).

  4. 4

    Και τα σπαράγγια στο άλλο αφού τα έχουμε κόψει στις κορφές, (δηλ στο δεύτερο κατσαρολάκι βάζουμε κοτσάνια και κορφές) μαζί με τον κύβο και τον κρόκο.

  5. 5

    Αφού μαγειρευτούν τα σπαράγγια σουρώνουμε το ζουμί από τα φλούδια (πρώτο κατσαρολάκι) και το προσθέτουμε στο δεύτερο κατσαρολάκι.

  6. 6

    Κρατάμε σε ένα πιάτο χώρια τις κορφές των σπαραγγιών  και αλέθουμε με το μούλτι τα κοτσάνια με το ζουμί.

  7. 7

    Σε ένα κατσαρολάκι καβουρντίζουμε με το βούτυρο το σιμιγδάλι καλά.

  8. 8

    Προσθέτουμε την αλεσμένη σούπα.

  9. 9

    Προσθέτουμε νερό για να αραιώσει όσο θέλουμε και την μαγειρεύουμε μέχρι να είναι και το σιμιγδάλι μαγειρεμένο.

  10. 10

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαντρο και τις κορφές από τα σπαράγγια που είχαμε κρατήσει στην άκρη.

Αντιδράσεις

Σχόλια

common
common @cook_8455107
Ωραία η σπαραγγόσουπα. Εγώ κάνω την εξής παραλλαγή: χρησιμοποιώ μόνο το ζουμάκι από τα (άσπρα) σπαράγγια, και με αυτό φτιάχνω τη σούπα. Δηλαδή κρατάω το νερό που βράσαν τα σπαράγγια, το ξαναβράζω με ζωμό ή κύβο λαχανικών, προσθέτω αλατοπίπερο, λίγη ζάχαρη και τον χυμό μισού λεμονιού, και αυτό ρίχνω στο καβουρντισμένο με βούτυρο αλεύρι. Έπειτα ανακατεύω έναν κρόκο αυγού με μισή κρέμα γάλακτος, και τα ρίχνω στο μίγμα της σούπας. Προσθέτω μοσχοκάρυδο. Έτοιμη.

Από

love to cook
love to cook @cook_8455618
στις
santorini,
είμαι η love to cook!!!!!! και κατά κόσμο με λένε Πόπη. είμαι 32 και μόνο 5,5 μήνες παντρμένη. Μένω Σαντορίνη και έχω μαζί με τους γονείς μου ένα μικρό ξενοδοχείο. Μου αρέσει η κουζίνα αλλά το καλοκαίρι δέν έχω και χρόνο να την χαρώ!!!! ακούω πολύ μουσική και λατρέυω την θάλασσα.Με το που βρήκα αυτό το site έφαγα κολλημα..... ελπίζω να περνάμε πάντα καλά σε αυτή την παρέα και ίσως γνωριστούμε και απο κοντά.
Δες περισσότερα