Σπαραγγόσουπα βελουτέ 2
Μια καλή ιδέα για κατι ελαφρύ, αλλα με λίγο μακρια παρασκευή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι και παραβλέψουμε την κρέμα η σούπα μας είναι νηστίσιμη.
Υλικά
-
1 ματσάκι σπαράγγια φρέσκα
-
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
-
3 κουταλιές της σούπας χοντρό σιμιγδάλι
-
1 κύβο λαχανικών
-
2-3 στήμονες κρόκου (σαφράν)
-
λίγη κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι
-
πιπέρι αλεσμένο
-
κόλιαντρο σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το τελείωμα από τα σπαράγγια.
-
2
Τα καθαρά σπαράγγια τα ξεφλουδίζουμε με το ξυστράκι που καθαρίζουμε τις πατάτες ή τα αγγούρια και κρατάμε αυτό που βγάλαμε.
-
3
Σε δύο κατσαρολάκια βράζουμε με λίγο νερό τα εξωτερικά από τα σπαράγγια στο ένα (αυτό για να πάρουμε το ζουμάκι που έχει την γεύση από τα σπαράγγια).
-
4
Και τα σπαράγγια στο άλλο αφού τα έχουμε κόψει στις κορφές, (δηλ στο δεύτερο κατσαρολάκι βάζουμε κοτσάνια και κορφές) μαζί με τον κύβο και τον κρόκο.
-
5
Αφού μαγειρευτούν τα σπαράγγια σουρώνουμε το ζουμί από τα φλούδια (πρώτο κατσαρολάκι) και το προσθέτουμε στο δεύτερο κατσαρολάκι.
-
6
Κρατάμε σε ένα πιάτο χώρια τις κορφές των σπαραγγιών και αλέθουμε με το μούλτι τα κοτσάνια με το ζουμί.
-
7
Σε ένα κατσαρολάκι καβουρντίζουμε με το βούτυρο το σιμιγδάλι καλά.
-
8
Προσθέτουμε την αλεσμένη σούπα.
-
9
Προσθέτουμε νερό για να αραιώσει όσο θέλουμε και την μαγειρεύουμε μέχρι να είναι και το σιμιγδάλι μαγειρεμένο.
-
10
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιαντρο και τις κορφές από τα σπαράγγια που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
Σχόλια