Special παγωτο-γλυκό
Ειναι τρομερό, ειναι ονειρεμένο...Και να μην εισαι γλυκατζής με αυτό το γλυκό θα γίνεις. Ιδανικό και δροσιστικό για μετά το πασχαλινό φαγοπότι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγαζουμε από την κατάψυξη 10 λεπτα πρίν σερβίρουμε. Μπορειτε επισης να βάλετε το γλυκό σε 2 φόρμες για κεικ. Βγαίνει σαν κορμος. Οπως και να γινει, ειναι φοβερό! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Υλικά
-
1 1/2 πακέτο σαβουαγιάρ
-
2 morfat
-
3 κροκάδια
-
3 βανίλιες
-
300 γρ. άχνη
-
400 +100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα(χοντροκομμένα ή στην μέση)
-
100 ml ποτό κούμ-κουατ ή grand marnier
-
1 εβαπορέ (αδιάλυτο)
-
300 γρ. κουβερτούρα
-
7 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τις morfat να αφρατέψουν.
-
2
Χτυπαμε τα κροκάδια με την άχνη και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσουν καιτα ανακατεύουμε με τις morfat.
-
3
Προσθέτουμε το ποτό και τα 400 γρ. αμύγδαλα και βάζουμε στο ψυγείο.
-
4
Σε ένα μπώλ βαζουμε το γαλα με λίγο απο το ποτό. Βρέχουμε τα σαβουαγιάρ και στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρεξ.
-
5
Απο πάνω βάζουμε την κρέμα και βάζουμε στην κατάψυξη.
-
6
Λιώνουμε τις κουβερτουρες, τις προσθέτουμε στην μαρέγκα και χτυπάμε με το mixer.
-
7
Bαζουμε πάνω απο το γλυκό και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
-
8
Βαζουμε το γλυκό στην καταψυξη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)