Σπέσιαλ Noodles της Ιωάννας
Αυτή τη συνταγή την έχω κάνει για πολλούς φίλους, λάτρεις και εχθρούς της κινέζικης κουζίνας και την έχουν λατρέψει όλοι εξίσου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε περισσεύματα απο ψημένο κοτόπουλο, λίγο αρακά και καλαμπόκι βρασμένα κ.α. Γενικά η συνταγή επιδέχεται πολλές προσθαφαιρέσεις σε υλικά και ποσότητες ανάλογα τα γούστα.
Υλικά
-
1 πακέτο noodles της αρεσκείας σας. (εγώ συνήθως χρησιμοποιώ ρυζιού).
-
0.5 πιπεριά απο κάθε χρώμα σε λωρίδες
-
1 μικρό πακέτο φρέσκα μανιτάρια
-
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο μέρος
-
2-3 καρότα σε φετες
-
1 λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο σε κυβάκια
-
1 φλυτζάνι γαριδούλες μικρές κατεψυγμένες
-
Φρέσκο τζίντζερ
-
Σησαμέλαιο και σπορέλαιο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βράστε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και κρατήστε τα στην άκρη.
-
2
Σε ένα γουοκ βάλτε να κάψει λίγο σησαμέλαιο. Εγώ χρησιμοποιώ το παχύρευστο στο μικρό μπουκαλάκι που έχει πολύ έντονη γεύση και γι αυτό το αραιώνω με λίγο σπορέλαιο.Σοτάρω πρωτα τις γαριδούλες και μόλις πάρουν χρώμα τις βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
-
3
Στη συνέχεια σοτάρω το λουκάνικο μέχρι να γινει τραγανό και το βγάζω και αυτό απο το γουοκ.
-
4
Σοτάρω στη συνέχεια τα λαχανικά, πρώτα τις πιπεριές, τα καρότα, τα μανιτάρια και τέλος τα κρεμμυδάκια προσέχοντας τα λαχανικά μου να μείνουν "ζωντανά" και να μην μαλακώσουν πολύ.
-
5
Προσθέτω τέλος τα noodles, την ομελέτα ψιλοκομμένη, τις γαρίδες και το λουκάνικο. Ανακατεύω προσσεκτικά και προσθέτω ένα φλιτζανάκι σόγια σως και ένα κομμάτι φρεσκοτριμμένο τζίντζερ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια