rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
Θεσσαλονίκη,greece

Αν θέλετε να κάνετε μία τέλεια Κερκυραϊκή παστιτσάδα, είτε με μοσχάρι είτε με κόκορα αλανιάρη, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε το σπετσιερικό. Ακολουθήστε πιστά τις αναλογίες και ξεκινήστε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν θελήσουμε να κάνουμε παστιτσάδα, θα βάλουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το σπετσιερικό μας για κάθε κιλό κρέατος είτε μοσχαριού, είτε κοτόπουλου, είτε κόκορα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  2. 1 κ.σ. μπαχάρι τριμμένο
  3. 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  4. 1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
  5. 1/2 κ.σ. γαρύφαλλο τριμμένο (όχι στο αυτί)
  6. 8 μεγάλα δαφνόφυλλα τριμμένα
  7. 1 γυάλινο βαζάκι με καπάκι για διατήρηση

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα (πετσέτα) βάζουμε τα 8 δαφνόφυλλα και τα κοπανάμε μετά μανίας και τα τρίβουμε και τα στριφογυρίζουμε και τα ξανακοπανάμε και τα ξανατρίβουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας και κάνουμε τέλος πάντων ότι μπορούμε για να τα μετατρέψουμε σε όσο το δυνατόν πιο λεπτή σκόνη.

  2. 2

    Στο καθαρό βαζάκι μας ρίχνουμε τα τριμμένα δαφνόφυλλα μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα χαρμάνι.

  3. 3

    Κλείνουμε καλά το βαζάκι μας και το τοποθετούμε σε μέρος ξηρό και σκιερό μαζί με τα άλλα μπαχαρικά μας (στο ντουλάπι της κουζίνας) μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

Christiana
Christiana @cook_21919366
Ευχαριστούμε πολύ :) η "νόνα" μου έβαζε και λίγο κόκκινο γλυκο πιπέρι + λίγο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Από

rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
στις
Θεσσαλονίκη,greece
Αμετανόητος εραστής των ξεχωριστών και ανεπανάληπτων γεύσεων..Επίμονος γευσιγνώστης και ορκισμένος εχθρός της κακής και άνοστης κουζίνας. Πολλές κορασίδες μέχρι τούδε χάριν των δια χειρός μου εδεσμάτων θέλησαν περισσότερα από εμέ (ο έρωτας περνάει από το στομάχι), αλλά δεν σκοπεύω πρός το παρόν να γίνω προσωπικός μάγειρας καμίας καλλονής, ούτε κάν της charlize theron...lol.
Δες περισσότερα