Σπετσιερικό Κέρκυρας για παστιτσάδες
Αν θέλετε να κάνετε μία τέλεια Κερκυραϊκή παστιτσάδα, είτε με μοσχάρι είτε με κόκορα αλανιάρη, θα χρειαστείτε οπωσδήποτε το σπετσιερικό. Ακολουθήστε πιστά τις αναλογίες και ξεκινήστε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν θελήσουμε να κάνουμε παστιτσάδα, θα βάλουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το σπετσιερικό μας για κάθε κιλό κρέατος είτε μοσχαριού, είτε κοτόπουλου, είτε κόκορα.
Υλικά
-
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
-
1 κ.σ. μπαχάρι τριμμένο
-
1 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
-
1/2 κ.σ. γαρύφαλλο τριμμένο (όχι στο αυτί)
-
8 μεγάλα δαφνόφυλλα τριμμένα
-
1 γυάλινο βαζάκι με καπάκι για διατήρηση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κομμάτι καθαρό ύφασμα (πετσέτα) βάζουμε τα 8 δαφνόφυλλα και τα κοπανάμε μετά μανίας και τα τρίβουμε και τα στριφογυρίζουμε και τα ξανακοπανάμε και τα ξανατρίβουμε με τις άκρες των δαχτύλων μας και κάνουμε τέλος πάντων ότι μπορούμε για να τα μετατρέψουμε σε όσο το δυνατόν πιο λεπτή σκόνη.
-
2
Στο καθαρό βαζάκι μας ρίχνουμε τα τριμμένα δαφνόφυλλα μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα χαρμάνι.
-
3
Κλείνουμε καλά το βαζάκι μας και το τοποθετούμε σε μέρος ξηρό και σκιερό μαζί με τα άλλα μπαχαρικά μας (στο ντουλάπι της κουζίνας) μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Σχόλια (11)