Spicy Κόκκινη Σάλτσα για ζυμαρικά
Πρόκειται για μια σάλτσα πολύ αρωματική, γευστική και ελαφρώς πικάντικη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι αρκετά εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη! Προτείνω πολύ πιπέρι, πολύ ρίγανη και πολύ πάπρικα. Επινοήθηκε σε στιγμές μεγάλης πείνας στα φοιτητικά μου χρόνια! Καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες. Τις βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι και πάνω στο αναμμένο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας.
-
2
Εν τω μεταξύ τρίβουμε στο μπλέντερ τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
-
3
Ψιλοκόβουμε επίσης τις πιπεριές πάλι στο μπλέντερ σε ακανόνιστα όχι πολύ μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
-
4
Ρίχνουμε λίγο νερό αν χρειάζεται για να μην καεί το μείγμα.
-
5
Έπειτα προσθέτουμε τον έτοιμο ντοματοχυμό, το λάδι, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι αρκετό, την ρίγανη, την πάπρικα,την κανέλα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη και το νερό.
-
6
Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε το μάτι και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συχνά και σε περίπου μισή ώρα είναι έτοιμη.
Σχόλια (2)