Σπιτάκια από gingerbread

Μαγειρεύτηκε 23 φορές
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

19 Minutes
  1. 2 Ζύμη για Gingerbread
  2. Royal icing από τα «χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με πτι-μπερ»
  3. Aυτοσχέδιο πατρόν

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε καλή παρέα!

  2. 2

    Βρίσκουμε πατρόν. Κατεβάζουμε από το internet ή φτιάχνουμε το δικό μας. Καλύτερα τα κομμάτια του πατρόν να είναι από λαδόκολλα, γιατί το κοινό χαρτί μπορεί να κολλάει στη ζύμη.

  3. 3

    Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα. Το πάχος πρέπει να είναι περίπου 3 χιλιοστά. Κατά το ψήσιμο η ζύμη θα φουσκώσει ελάχιστα. Δεν πρέπει να την κάνουμε πολύ παχιά. Ειδικά τα κομμάτια της σκεπής, αν είναι πολύ βαριά θα γλιστράνε. Αν τα τοιχώματα είναι πολύ λεπτά θα μας δυσκολέψουν στη συναρμολόγηση.

  4. 4

    Τοποθετούμε το χάρτινο σχέδιο πάνω στη ζύμη.

  5. 5

    Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη.

  6. 6

    Κάνουμε το ίδιο με όλα τα κομμάτια του σπιτιού. Θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα αν φτιάξουμε τα κομμάτια στη ίδια λαδόκολλα που θα βάλουμε τελικά και στο φούρνο. Αν χρειαστεί να τα μεταφέρουμε, ίσως χρειαστεί να τα ξαναφτιάξουμε.

  7. 7

    Ψήνουμε τα κομμάτια για 10 – 15 λεπτά στους 190°C. Αφήνουμε τα κομμάτια να κρυώσουν καλά.

  8. 8

    Συναρμολογούμε το σπιτάκι χρησιμοποιώντας royal icing για τις ενώσεις. Το γλάσο αυτό δεν στερεοποιείται αμέσως κι έτσι μπορούμε για λίγα λεπτά να διορθώσουμε ότι δεν πήγε καλά με την πρώτη. Αφού στερεοποιηθεί, μπορούμε ακόμα και να σηκώσουμε το σπιτάκι από τη βάση του χωρίς να χαλάσει.

  9. 9

    Ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λίγο να στερεοποιηθεί το κάτω μέρος του σπιτιού πριν βάλουμε τη σκεπή.

  10. 10

    Κάνουμε το πρώτο crash test βάζοντας τη σκεπή.

  11. 11

    Για τη διακόσμηση, κι άλλο royal icing smarties, χρωματιστή τρούφα και πολλή φαντασία.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

flo
flo @cook_8454931
5 πιρουνακια για τις γλυκες και χαριτομενες φατσουλες τι ζουζουνια ειναι αυτα, η καλητερη παρεα για να κανεις χριστουγεννιατικα γλυκα γινοντε ακομα πιο γλυκα με τετιες φατσουλες να τις χεραισε και να τις καμαρονεις τις γλυκουλες σου

Από

kastana
kastana @cook_8456748
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα