κύρια φωτογραφία συνταγής Σπιτικά μπισκότα “Digestive”

Σπιτικά μπισκότα “Digestive”

ggr
ggr @george
Athens

Τα μπισκότα Digestive είναι τα διασημότερα μπισκότα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Βρετανία. Είναι ημίγλυκα, στρογγυλά και χρωστούν το όνομά τους στην ιδέα ότι το γεγονός ότι περιέχουν μαγειρική σόδα, γνωστό αντι-όξινο, τα καθιστά χωνευτικά, ότι βοηθούν δήθεν στη χώνευση, πεποίθηση ολοκληρωτικά λαθεμένη.Οι ποσότητες που καταναλώνονται στη Βρετανία κάθε χρόνο είναι τεράστιες (ξεπερνούν τα 71 εκατομμύρια πακέτα!!!), τόσο με την κλασσική μέθοδο κατανάλωσής τους (“it’s 5 o’clock, my dear, έφθασε πέντε το απόγευμα, τσαγάκι και βουτήματα” !!!), όσο και στην κουζίνα, όπου χρησιμεύει σαν πρώτη ύλη για πολλά παραδοσιακά τους πιάτα, κυρίως γλυκά και κυρίως για την ετοιμασία της βάσης σε τούρτες (όπως στο περίφημο cheesecake).Αν και βρετανική η συνταγή, εγώ την βρήκα σε ένα γαλλικό site που –αποδεδειγμένα– εμπιστεύομαι, της γλυκιάς Pascal Weeks, από βρετανό, όμως, chef, εάν αυτό σας καθησυχάζει περισσότερο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο επόμενο κιόλας cheesecake σας, δοκιμάστε τα σαν βάση. Ίσως και να το κάνει ..... διαφορετικό.Η δοσολογία της ζάχαρης είναι ακριβώς για να τα κάνει ημίγλυκα, όπως τα παραδοσιακά Digestive. Εάν τα θέλετε γλυκύτερα, αυξήστε την ποσότητα στα 80 γραμμάρια.Μπορείτε να “ντύσετε” τη μία πλευρά τους με λιωμένη σοκολάτα και να περάσετε έτσι σε μία.... άλλη διάσταση απόλαυσης.Φυλάσσονται σε αεροστεγές κουτί και για 3-4 ημέρες. Συνήθως δεν.... προλαβαίνουν να φθάσουν τόσο.Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και με ένα κομμάτι τυρί. Αυτή, όμως, είναι “μία ιστορία” που θα σας τη διηγηθώ μιάν άλλη φορά...Το τυπικό μπισκότο Digestive είναι φτιαγμένο με σταρένιο αλεύρι, μαγιά, λίγο αλάτι και.... σιρόπι ζάχαρης “μερικώς ανεστραμμένο”.Και λίγη ιστορίαΤα μπισκότα Digestive ξεκίνησαν να παράγονται στον φούρνο των McVitie's, φτιαγμένο από το 1830, στο Εδιμβούργο (Edimburg) της Σκωτίας, από τον “πατέρα φαμίλια” Robert McVitie. Ο γιος του, Robert jr, εμπειρικός φούρναρης και ο ίδιος, πρωτο-δημιούργησε τη συνταγή των μπισκότων και άρχισε την μαζική παραγωγή τους.Η ονομασία “Digestive” δημιουργήθηκε το 1892 από τον Alexander Grant, αρχικά διευθυντή και στη συνέχεια πρόεδρο της φίρμας McVitie & Price, μετά τον θάνατο του ίδιου του McVitie. Το 1925, η McVitie’s έφτιαξε το πρώτο μπισκότο Digestive με επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας (κουβερτούρας), το 1985 έφτιαξε τα Digestive με δημητριακά, το 1987 τα Digestive με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και πορτοκάλι, σοκολάτα γάλακτος και μέντα και λευκή σοκολάτα, αλλά νομίζω ότι οι υπάρχουσες σήμερα ποικιλίες είναι πολύ περισσότερες.Και για το πλιγούρι και τη σπουδαιότητά του, υπάρχουν πολυάριθμες αναφορές. Αν δεν θέλετε να ψάχνετε πολύ, ρίξτε μια ματιά στο σάιτ του vita

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 μπισκότα Digestive
  1. 100 γρ. αλεύρι ολικής
  2. 100 γρ. βρώμη
  3. 1 κ.γ. baking powder
  4. 50 γρ. καφέ ζάχαρη
  5. 100 γρ. αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο
  6. 2 κ.σ. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε την βρώμη στο mixer και τη αλέθουμε για 5 δευτερόλεπτα να γίνει ψίχουλα. (Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε πλιγούρι βρώμης που εύκολα βρίσκει κανείς σε σουπερμάρκετ)

  2. 2

    Αναμειγνύουμε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι ολικής, πλιγούρι βρώμης, ζάχαρη, baking powder) σε ένα μπολ.

  3. 3

    Τους προσθέτουμε το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι έως ότου αρχίσει να θρύβει, να σχηματίζονται νιφάδες.

  4. 4

    Προσθέτουμε τότε τόσο γάλα όσο να πάρουμε μία νωπής στην υφή της ζύμη. Σχηματίζουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά να κρυώσει και να σφίξει η ζύμη. Μη την αφήσετε περισσότερο, θα σκληρύνει πολύ και θα δουλεύεται δύσκολα.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  6. 6

    Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλο πάχους 3 χιλιοστών και από αυτό αποκόπτουμε κυκλικά κομμάτια διαμέτρου 6 εκατοστών.

  7. 7

    Βάζουμε τα κομμάτια αυτά της ζύμης σε χαμηλό ταψί φούρνου, καλυμμένο με λαδόκολλα (ενδεχομένως και ελαφρά λαδωμένη, επιπλέον), και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας για 15 - 20 λεπτά, έως ότου να πάρουν λίγο χρώμα και να είναι σταθερά στο άγγιγμα.

  8. 8

    Τα βγάζουμε, τα κρυώνουμε για κανένα 5λεπτο και..... καλές βούτες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (14)

Σχόλια (37)

chrispandou
chrispandou @cook_8475991
Ακούγεται πολύ καλή. Θα τη δοκιμάσω σήμερα όπως και το Μασκαρπόνε. Αν αντκαθιστούσα τη βρώμη με κορν φλεικς ολικής λές να γίνουν πολύ σκληρά ;

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens