Σπιτικά πτι φουρ
Είναι τα γνωστά βουτήματα με την μαρμελάδα και την τρούφα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βάζετε ότι μαρμελάδα θέλετε και παραλείπετε και τη σοκολάτα αν δεν σας αρέσει. Εγώ τα φτιάχνω με ξύσμα πορτοκάλι, μαρμελάδα πορτοκάλι (σπιτική που έχει εδώ!) και τα βουτάω σε λιωμένη σοκολάτα (μισή κουβερτούρα - μισή γάλακτος), που είναι απ΄τους καλύτερους συνδιασμούς!!!
Υλικά
-
1 βούτυρο 250 γρ. μαλακό (εγώ βάζω αγελάδος)
-
400 γρ. αλεύρι
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
4 αυγά και 2 κρόκους
-
ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι ή βανίλια (ότι προτιμάτε)
-
200 γρ. άχνη ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, μετά το άρωμα και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι (που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν).
-
2
Το μίγμα βγαίνει μαλακό, κρεμώδες, οπότε το βάζουμε σε κορνέ ή πρέσσα για μπισκότα και σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολα μακρυά μπαστούνια ή ροζέτες (ότι θέλουμε) προσοχή να έχουν απόσταση να μην κολλήσουν γιατί απλώνουν.
-
3
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμανσμένο φούρνο για 15΄.
-
4
Οταν κρυώσουν απλώνουμε μαρμελάδα ανά δύο και τα κάνουμε σάντουιτς.
-
5
Βουτάμε τα μισά σε λιωμένη σοκολάτα ή αλείφουμε με τη μαρμελάδα εξωτερικά και βουτάμε σε τρούφα.
Σχόλια (26)