Σπιτικά σούσι!!! (maki sushi)

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
popi.2007
popi.2007 @cook_8449995

Το Maki sushi περιέχει φέτες από ψάρι και ζαρζαβατικά τυλιγμένα με ρύζι και περιτυλιγμένα με τραγανά, λεπτά φύλλα από φύκη. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που και ο πιο άτολμος μπορεί να απολαύσει - καπνιστός σολομός, φρέσκο καβούρι ή γαρίδα. Οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να τα γευτούν με ορεκτικά όπως χταπόδι, ωμά μαλάκια, αχινούς ή αλμυρισμένο αυγοτάραχο.
Η συνταγή για το ρύζι είναι: https://cookpad.com/gr/sintages/3069593-ruzi-gia-sushi
Recipe by popi.2007

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
4 μεγάλα ρολά
  1. 4 Φύλλα Φύκι Nori
  2. Καπνιστός Σολωμός ή Τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή Καβουρόψιχα
  3. Αβοκάντο ή Αγγούρι ή Καρότο
  4. ρύζι για σούσι (μαγειρεμένο) https://cookpad.com/gr/sintages/3069593-ruzi-gia-sushi
  5. Wasabi
  6. Σάλτσα σόγιας
  7. Πίκλες πιπερόριζας (gari)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σ’ ένα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα) ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε επάνω στο nori.

  2. 2

    Κόβουμε τα υλικά σε λεπτές λωρίδες.

  3. 3

    Βάζουμε ένα φύλλο nori επάνω στο bamboo mat. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχιά. Βάζουμε το ρύζι στην σκληρή πλευρά, διαφορετικά δε θα κολλήσει. Απλώνουμε το ρύζι σε στρώμα πάχους 4 - 6 χιλιοστών. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε λίγο wasabi εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση. Βάζουμε τη γέμιση και τυλίγουμε.

  4. 4

    Κρατάμε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζουμε με νερό. Εάν δεν το βρέξουμε το φύκι θα είναι πολύ σκληρό για να το μασήσουμε.

  5. 5

    Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ όπως θα έχετε παρατηρήσει βρέχουμε το μαχαίρι μας συνέχεια καθώς κόβουμε τα ρολά σε φέτες.

  6. 6

    Σερβίρισμα: Βάζουμε τα σούσι μας σε μία πιατέλα. Μαζί με τα σούσι βάζουμε μια μικρή ποσότητα wasabi στην άκρη του πιάτου καθώς επίσης και λίγα φύλλα gari (πίκλες πιπερόριζας). Το gari χρησιμεύει για να καθαρίζει τη γεύση από τον ουρανίσκο μεταξύ των διαφορετικών ειδών Sushi. Σε ξεχωριστό μπολάκι βάζουμε λίγη soy sauce όπου προαιρετικά προσθέτουμε λίγο από το wasabi και ανακατεύουμε. Εκεί βουτάμε το sushi μας λίγο πριν το φάμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (20)

Ολγα
Ολγα @olgakimpilis24
Τρελενομαι για σουσι αλλά δεν ξέρω να το φτιάξω φοβάμαι μην τα κάνω μαντάρα και δεν πέτυχει😕😕😕😕😕

Από

popi.2007
popi.2007 @cook_8449995
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα