κύρια φωτογραφία συνταγής Σπιτικά ζυμαρικά!
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870

Οχι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε! Αξίζει τον κόπο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τη γιαγιά μου! Ζυμαρικά τρώω από τα χεράκια της όταν την επισκέπτομαι, ιδιαίτερα χυλοπίτες. Συνήθως τα λιάζει για μέρες αφού τα φτιάξει. Αλλά και φρέσκα μαγειρεύονται μια χαρά!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό αλεύρι
  2. λίγο αλάτι
  3. όσο γάλα πάρει να γίνει εύπλαστη ζύμη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Απλώς ανακατέψτε τα υλικά

  2. 2

    Ζυμώστε να γίνει μαλακή και εύπλαστη ζύμη

  3. 3

    Ανοίξτε σε φύλλο με τον πλάστη

  4. 4

    Το φύλλο να είναι λεπτό

  5. 5

    Οπως έχετε ανοίξει το φύλλο, το διπλώνετε από τη μια πλευρά ως την άλλη

  6. 6

    Με μαχαίρι χωρίστε τη μακριά λωρίδα που τυλίξατε σε παραλληλόγραμμα

  7. 7

    Με μαχαίρι στο παραλληλόγραμμο τραβήξτε γραμμές από τη μια πλευρά ως την άλλη κατά πλάτος

  8. 8

    Ετσι έχετε μακαρόνι τύπου λαζάνι

  9. 9

    Αν θέλετε χυλοπίτες, αφού έχετε τραβήξει αυτές τις χαρακιές, συνεχίστε τραβώντας και κάθετες να σχηματίσετε τετραγωνάκια

  10. 10

    Και φιογκάκι μπορείτε να κάνετε αν χωρίστε τε το φύλλο αφού το ανοίξετε, σε τετραγωνα και το καθένα το στρίψετε στη μέση, να δημιουργηθεί φιόγκος

Αντιδράσεις

Σχόλια (18)

ggr
ggr @george
Να βαθμολογήσω τη συνταγή δεν μπορώ (δεν δικαιούμαι) μέχρι να τη δοκιμάσω.
Μπορώ όμως να εκφράσω την ευαρέσκειά μου που μπαίνουν στο site τέτοιες συνταγές που μπορούν να δώσουν περισσότερη γεύση στα πιάτα μας, αφαιρώντας συντηρητικά και μαθαίνοντάς μας να τρώμε υγιεινά.
Αν μπορεί να υπάρξει στροφή προς την ποιότητα (αν και πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι χαμένο), τέτοιες συνταγές .....ανάβουν το φλας δείχνοντας μας τον δρόμο.
Και πάλι μπράβο !!!

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις