Σπιτικές γκοφρέτες σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και εντυπωσιακή. Την είδα στον καφέ με την Ελένη.
Υλικά
-
340 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κοματάκια
-
1 φλυντ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
-
3 κουτ. σούυπας μέλι θυμαρίσιο
-
3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή κονιάκ
-
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, αφαιρούμε 8 κομάτια
-
1 φλυντζ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
-
1/2 φλυντζ. καρυδόψιχα χοντροκομμάνη
-
1/2 φλυντζ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα
-
300 γρ λιωμένη κουβερτούρα (για την επικάλυψη)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε σε μπεν μαρί (χαμηλή φωτιά) τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
-
2
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια.
-
3
Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί.
-
4
Αδειάζουμε το μίγμα με το κουτάλι, ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και στη συνέχεια γυρνάμε το γλυκό σε δίσκο ή ξύλο κοπής.
-
5
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε την γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και την αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.
Σχόλια (10)