Σπιτικές χυλοπίτες
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τις θέλουμε πιο χοντρές τις χυλοπίτες το φύλλο δεν το κάνουμε πολύ λεπτό.
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
-
8 αυγά
-
500 . γρ. σιμιγδάλι
-
γάλα αγελαδινό ή πρόβειο όσο χρειαστεί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
-
2
Μετά παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη, ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με τον πλάστη ή με τη μηχανή ζυμαρικών, κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε μικρά τετραγωνάκια και τις αφήνουμε να ξεραθούν για 2 μέρες σε σκιερό μέρος.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια